V sušické nemocnici se peklo vánoční cukroví

Každý týden nyní připravují sestřičky z oddělení následné péče sušické nemocnice pro své pacienty terapeutický program s vánoční tématikou.

Cílená propagace v Plzni

Jde o pečení cukroví, třeba perníčků či vanilkových rohlíčků, výrobu svícnů, zdobení stromečku. Terapie se vždy účastní okolo desítky pacientů, většinou na invalidním vozíku, ale s chutí strávit několik hodin při přátelském vánočním posezení.

„Pacienti rádi vzpomínají na to, když byli mladí, jak Vánoce slaví se svojí rodinou, nebo jaké dárky dostali, když byli ještě dětmi,“ uvádí Jana Václavíková, která pracuje v nemocnici jako sanitářka.

Například v sobotu 9.12. se zde pekly vanilkové rohlíčky. Těsto, které doma tradičně připravují zdravotní sestry ve svém volném čase, tentokrát nemocnice dostala jako sponzorský dar, do požadovaného tvaru už ho upravovali samotní pacienti.

„Při pečení jsme si pouštěli koledy, místnost byla vánočně vyzdobená, nechybí stromeček. Povídali jsme si o tradici a historii a významu cukroví a vánočního stromečku,“ uzavírá ošetřovatelka Jana Nešporová.

Cukroví se poté rozdělí na ostatní oddělení, kde se po něm jen zapráší. Během předchozího terapeutického sezení vyráběly sestřičky se svými pacienty vánoční svícny, v rámci adventu také pekly perníčky a další vánoční cukroví. Oddělení následné péče sušické nemocnice je nyní stoprocentně obsazené, leží zde 80 pacientů.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka