V Tachově se stali terčem útoku strážníci i policisté

V souvislosti s případy rušení nočního klidu byla nejprve napadena dvoučlenná hlídka městských strážníků, následně podnapilý cizinec zaútočil na policistu z tachovského obvodního oddělení.

Cílená propagace v Plzni

Jen za neděli evidují tachovští kriminalisté dva případy násilí proti úřední osobě, ke kterým došlo na území okresního města. Nejprve kolem 2:30 hod. zasahovali tachovští policisté ve spolupráci se strážníky městské policie v ulici Želivského, kde docházelo k rušení nočního klidu v důsledku vzájemného napadání mezi dvěma příbuznými ženami za přítomnosti partnera jedné z nich. Právě 18letý muž zakročující hlídku městské policie napadl. Následně byl zpacifikován a zadržen. Policejní komisař ve věci zahájil úkony trestního řízení a hned v pondělí sdělil mladému muži podezření ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě.

K opětovnému rušení nočního klidu vyrazila shodou okolností stejná hlídka tachovských policistů o několik hodin později. Kolem 23:00 hod. vyjela do jedné tachovské ubytovny, kde měl podnapilý cizinec dělat hluk a rušit ostatní. Policisté proto dotyčného vyzvali k předložení dokladů a prokázání totožnosti. Muž však s hlídkou nespolupracoval a vulgárně jim nadával. Na místo byla proto vyžádána i hlídka městské policie – shodou okolností se jednalo o hlídku, která figurovala v předchozím napadení. V průběhu následného jednání začal být 42letý cizinec agresivní, přičemž napadl zasahujícího policistu tachovského obvodního oddělení. Muže proto policisté zpacifikovali, a protože i nadále nespolupracoval a choval se agresivně, přiložili mu služební pouta. Poté muže zajistili a převezli k provedení potřebných úkonů na místní oddělení. V souvislosti s tímto případem zahájil v pondělí, tj. 21. ledna letošního roku, policejní komisař trestní stíhání 42letého cizince a sdělil mu obvinění ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě. Následně podal státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soud dnešního dne návrh neakceptoval, a tak je obviněný muž trestně stíhaný na svobodě. 



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 24.01.2019 06:31



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka