V zimě jsme dávali přednost českým horám, nejvíc Šumavě

Je tu konec zimní lyžařské sezóny a s ním se česká horská střediska loučí s milovníky nejrůznějších zimních sportů, kteří si na sněhu chtějí užít poslední možné chvilky.

Jarní servisní akce AUTO CB

Právě českým a moravským horám dávají Češi podle ankety společnosti Hannah přednost před pobytem v zahraničních střediscích. Naším nejoblíbenějším zimním sportem zůstává lyžování, na které se jednou až dvakrát do roka s oblibou vypraví tři čtvrtiny z nás. Na horách pak vyžadujeme především pravidelně upravované sjezdovky a běžecké stopy.  
 
Z výsledků únorové ankety společnosti Hannah vyplývá, že nejoblíbenějším zimním sportem Čechů je už tradičně lyžování. Provozuje ho 58,1 % respondentů. Jako sportovci jsme poměrně konzervativní, své oblíbené zimní kratochvíli, ať už se jedná o lyžování, běžkování, snowboarding či jiný sport, se většina z nás věnuje už od dětství (59,7 % dotázaných). Objevovat krásu zimních sportů učíme samozřejmě i své děti, většina Čechů totiž jezdí na hory s celou rodinou (60,5 % respondentů).

Češi v zimě raději zůstávají v tuzemsku, přičemž na hory jezdí nejčastěji na Šumavu nebo do Krkonoš. 55,8 % dotázaných dává přednost českým horám před rakouskými (23,3 %) či italskými (11,6 %).

A jak dlouhou dobu trávíme v zimě na horách? Martin Kalaš, marketingový ředitel Hannah, upřesňuje: „Podle našeho průzkumu si vícedenní pobyt na horách dopřeje maximálně dvakrát do roka 78,3 % dotázaných. Stejně tak zůstávají u Čechů oblíbené i jednodenní lyžovačky, 41,1 %, si ji dopřeje nanejvýš dvakrát do roka, zatímco 30,2 % se na jeden den vypraví do hor opakovaně, třeba i šestkrát za rok.“

Nejdůležitějšími kritérii, podle nichž se při volbě konkrétního lyžařského střediska rozhodujeme, jsou pravidelně upravované sjezdovky (52,7 % dotázaných), stejně jako široký výběr sjezdovek, nízká návštěvnost daného areálu a také nízká cenu za skipas. Také pro běžkaře hraje největší roli kvalita terénu, v tomto případě upravená stopa.

Výsledky průzkumu dále ukázaly, že Češi dbají na výběr správného oblečení na hory, nicméně nové kousky si pořizují, až když je potřeba (62,8 % dotázaných). „Oblečení na hory většina Čechů obvykle řeší v dané lyžařské sezóně podle aktuální potřeby. Při nákupu lyžařského a běžkařského oblečení pak kladou největší důraz na materiál, technické parametry a detaily daného oděvu,“ shrnuje Martin Kalaš.

POZN.: V anketě společnosti Hannah odpovídalo 61,2 % žen, muži tvořili 38,8 % respondentů.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 02.04.2018 08:08



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka