Ve firmě v Nýrsku unikla chemikálie, lidé se nadýchali

V pondělí 26. června 2017 před šestou hodinou ráno došlo v Nýrsku ve společnosti Greiner aerospace CZ s. r. o. v důsledku technologické závady k úniku asi 200 litrů chemické látky Desmodur trial.

Cílená propagace v Plzni

Poplach byl vyhlášen hasičům na stanici Klatovy a dobrovolným hasičům v obci. Současně jako posila do Nýrska vyjeli hasiči z Plzně Košutky jako opěrný bod kraje pro chemické havárie a Chemická laboratoř z Třemošné.

Látka Desmodur trial se používá při výrobě plastů. Je nebezpečná pro člověka i životní prostředí. Hrozí mimo jiné otrava či poškození pokožky.

Chemická látka unikla pouze v prostoru haly, mimo ní se nerozšířila. Látka neohrozila ani spodní vody ani ovzduší.

Evakuace výrobní haly proběhla ještě před příjezdem jednotek. Čtyři zaměstnanci se přepravili z preventivních důvodů do nemocnice na pozorování.

Hasiči zasahují v přetlakových protichemických oblecích. Pomocí sorbentu uniklou látku stabilizují a ukládají do připravených nádob. Na místo se dostavila specializovaná firma, která nádoby odveze a zajistí jejich ekologickou likvidaci. Na závěr hasiči provedou dekontaminaci haly a předají ji zástupcům firmy k dalšímu užívání.

foto: jdh nýrsko

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 26.06.2017 12:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka