Ve Skránčicích hořelo zemědělské stavení, hasiči zachraňovali zvířata

V pondělí 7. srpna 2017 čtyři minuty před jedenáctou hodinou dopoledne vyslalo operační středisko hasiče ze stanic Horažďovice, Klatovy a Sušice do Skránčic u Zavlekova k požáru zemědělského stavení.

Cílená propagace v Plzni

Zároveň vyhlásilo poplach dobrovolným hasičům v obci i okolí (jednotkám SDH Horažďovice, Kolinec, Malý Bor, Mlázovy, Nalžovské Hory, Plánice, Sušice). Na všechny stanice HZS musely být svolány zálohy z řad příslušníků i dobrovolných hasičů.

Oheň zasáhl stáj s uskladněným senem v půdním prostoru a přístavek plný balíků slámy. Navazující stodola a obytná část budovy je od stáje oddělena protipožární zdí a hasičům se povedlo ji před požárem uchránit.

Ze stáje hasiči vyvedli do bezpečí veškerý dobytek - asi 10 kusů skotu a kozla.

Hořící balíky pomohl zemědělec vyvézt na volné prostranství, kde je hasiči rozebírají a postupně dohašují. Lokalizaci velitel zásahu ohlásil chvíli po čtvrt na jednu po zhruba hodině zásahu.

Hasiči zřídili čerpací stanoviště na nedalekém rybníku Bradava. Odtud dováželi vodu k požářišti kyvadlově. Velitel zásahu požádal prostřednictvím KOPIS Policii ČR, aby zajistila bezpečnost provozu k okolí. 

"Příčina vzniku požáru je v šetření, škody zatím není možné odhadnout," říká mluvčí hasičů Pavla Jakoubková. 

foto: hzs pk

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka