Ve Skvrňanech desítky lidí opékaly buřty se starostou a místostarostou

Už šestým rokem pořádá Městský obvod Plzeň 3 během léta několik posezení u táboráku s příjemnou muzikou. Letošní první opékání buřtů se uskutečnilo na konci května v Lábkově ulici v Zadních Skvrňanech. Navzdory nepříznivé předpovědi počasí se opět sešly desítky lidí.

Cílená propagace v Plzni

„Rozhodli jsme se letošní sezónu zahájit ve Skvrňanech, kde se lidé na špekáčky vždy těší. Za ty roky si zdejší obyvatelé na tuto malou akci zvykli, a vždy za námi přijdou s mnoha podněty a nápady, jak zlepšit místní lokalitu," říká starosta Radislav Neubauer, který příspěvky občanů sbíral společně s místostarostou Davidem Procházkou a zástupci Městské policie Plzeň. Nejčastěji lidé požadovali průřezy křovin nebo úpravy chodníků, mezi specifické dotazy patřila třeba žádost na umístění kontejneru na textil, obnovu značení cyklostezky nebo výstavbu cvičební sestavy pro StreetWorkOut.

„Komunikace s občany je pro nás velice důležitá, proto si každý podnět na místě sepíšeme, a následně jej řešíme buď v rámci našeho úřadu, nebo jej předáme příslušným institucím," doplňuje David Procházka

Příjemnou novinkou bylo zpestření odpoledne vystoupením country&folk kapely Hop a ŠaVani.

Další opékání špekáčků přichystal obvod už v půlce června premiérově v Borském parku. A mělo to úspěch. Maminky s dětmi, mladé páry i senioři si přišli opéct špekáček, poslechnout příjemnou country muziku v podání kapely Hop a ŠaVani, ale třeba také popovídat si se zástupci vedení o životě na Borech.

„Zdejší obyvatelé často mluvili o problémech s odpady a malým množstvím odpadkových košů, což předáme společnosti Čistá Plzeň. Náš úřad se bude zabývat žádostmi o navýšení počtu laviček, ořezání větví či vybudování dalšího dětského hřiště,“ vyjmenoval místostarosta Procházka.

Třetí setkání z letní série opékání buřtů se uskutečnilo poslední červnové úterý v areálu TJ Sokol na Nové Hospodě. Ačkoli slunečné odpoledne na chvilku překazila dešťová přeháňka, na pivo a špekáček přišly desítky lidí. Kromě občerstvení a setkání s přáteli si místní obyvatelé také mohli popovídat se zástupci vedení obvodu či Městské policie Plzeň.

Další dvě plánovaná setkání u táboráku se uskuteční 8. září v parku Na Okraji ve Skvrňanech a 15. září v parku Na Hvězdě na Borech.

„Na základě požadavků obyvatel Radobyčic jsme se rozhodli přidat ještě jedno opékání buřtů, a to ve čtvrtek 25. srpna od 17 hodin v areálu TJ Sokol Radobyčice,“ upozorňuje starosta Neubauer.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka