Ve středu vyjdou zaměstnanci Doosan Škoda Power pomáhat plzeňským neziskovkám

Letošní celosvětový den dobrovolnické činnosti v Doosan Škoda Power připadne na středu 25. dubna.

Cílená propagace v Plzni

Zaměstnanci předního výrobce parních turbín pomohou dvacítce neziskových organizací z Plzně. Čekají na ně zahradnické práce, úklid, natírání, stěhování, opravy a spousta další práce.

„Akce se stala tradicí nejen pro nás, ale pro všechny, které v rámci této inciativy podporujeme. I tento rok budeme pomáhat dvaceti organizacím z Plzně, Prahy a Brna. Prozatím máme přihlášených zhruba 150 zaměstnanců a věřím, že toto číslo ještě navýšíme,“ potvrdil Richard Kabuď, personální ředitel společnosti Doosan Škoda Power.

V rámci letošního ročníku inciativy, jejímž cílem je pomoc, kde je potřeba, tak zaměstnanci Doosan Škoda Power navštíví například Masarykovu základní školu, mateřské školy Špitálský les a Lazaretní, nebo 24. mateřskou školu, kde budou pečovat o zahrady a opravovat vnitřní i venkovní vybavení. 

Ze zdravotnických zařízení navštíví fakultní nemocnice Bory a Lochotín, domov pro seniory Sedmikráska, hospic sv. Lazara, stacionář sv. Jiří a Centrum pro lidi s duševním onemocněním nebo mentálním handicapem Ledovec. I zde se budou především věnovat údržbě prostor.

Svoji pomoc nabídnou zaměstnanci Doosan Škoda Power také Městské plovárně, kulturnímu centru DEPO2015, mezigeneračnímu centru TOTEM, ale také skautům ze střediska Střela. Dobrovolnická činnost pomůže také psímu útulku a místní zoologické zahradě. Mimo Plzeňsko se zástupci Doosan Škoda Power budou angažovat i v brněnské zoologické zahradě a pražské botanické zahradě.

Ve většině případů půjde o úklid a úpravu venkovních prostor, v zoologických zahradách mimo jiné zaměstnanci pomohou uklidit výběhy, jinde budou venčit psy. Transfúzní oddělení Plzeňské nemocnice přivítá i několik dárců krve. Každoroční dobrovolnická akce znamená pro zaměstnance Doosan Škoda Power možnost vyjádřit svůj zájem o místní komunitu a pomoci lidem ve svém okolí.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka