Ve Vejprnicích vjelo ráno auto pod vlak, tři mrtví

V pátek 20. ledna 2017 v 5:34 hodin obdrželo operační středisko krajských hasičů informaci o nehodě vlaku a osobního auta na železničním přejezdu P599 ve Vejprnicích. K nehodě okamžitě vyjely jednotky Plzeň Střed a Nýřany, současně i drážní jednotka.

Cílená propagace v Plzni

Osobní vlak jel z Domažlic ve směru na Plzeň. Ke střetu s osobním autem došlo na křižovatce železniční trati s ulicí Tyršova před nádražím. Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor, která byla dle dosavadního šetření na místě mimořádné události v době nehody v činnosti. Nebylo v silách strojvedoucího, aby vlak na krátkou vzdálenost zastavil, setrvačností osobní auto tlačil před sebou ještě asi 150 metrů.

Uvnitř auta zůstaly zaklíněny tři osoby. O život řidiče po jeho vyproštění hasiči společně se záchranáři ještě bojovali, asi po hodině intenzivní resuscitace lékař konstatoval jeho smrt. Zranění dvou spolujezdců byla devastující, jejich těla hasiči vyprostí až po vyšetření neštěstí policií a drážní inspekcí.

Doprava na mezinárodní trati bude minimálně celé dopoledne zastavena.

foto: drážní inspekce


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka