Ve Visio Art galerii vystavují Tomáš Kundrát a Petr Uhlíř

Výstava dvou výtvarníků amatérů vznikla díky sázce, kterou vyprovokoval v roce 2014 jejich kamarád Tomáš Kunc. Toto je již jejich třetí výstava ve Visio Art galerii.

Cílená propagace v Plzni

Ivan Kundrát - narozen 29. 3. 1954 v Chebu, ale většinu života prožil v Karlových Varech. Na základní škole navštěvoval výtvarný obor na zájmové umělecké škole a   amatérsky se pokoušel o malování, kresbu i drobné plastiky. A to jak na gymnáziu, tak i během studia na Lékařské fakultě v Plzni. Po nástupu do zaměstnání se této zálibě z časových důvodů věnoval jen sporadicky, a to až do doby, než ho jeho švagr Tomáš Kunc přesvědčil k uspořádání této výstavky a na jejíž realizaci má lví podíl. Ivan Kundrát je ryzí amatér a veřejně se prezentovat nechtěl, ke zvratu došlo na svatbě autorovy dcery, kdy pod vlivem mírné konzumace vína došlo na debatu o umění, které se zúčastnil i Petr Uhlíř a toto je výsledek.

Petr Uhlíř narodil 22. 2. 1945 v Plzni, kde trvale žije. Zájem o malování projevoval již od mládí, kdy navštěvoval malířský kurz. Při studiích na vysoké škole technického směru pak přispíval obrázky do studentských novin.  Po studiích průběh života zastínil jeho náklonnost k malování a přerušil jeho další výtvarné pokusy na dlouhou dobu. Až v důchodovém věku mohl znovu vyndat malířské náčiní a projevit své fantazie a zážitky na plátno. K otevření této etapy naplnění života mu pomohla náhoda, bez níž by nikdy nenašel sám odvahu.

Do třetice všeho dobrého – Ivan Kundrát a Petr Uhlíř

vernisáž: 3. 10. 2019 v 17:00
výstava: 4. 10. - 31. 10. 2019

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka