Velhartice, Červené Poříčí, Kozel a Kašperk zvou o víkendu za zábavou

Návštěvnickou sezónu na hradě Velhartice ukončí symbolická akce Zamykání hradu v sobotu 26. října spojená s terénním běžeckým závodem „O hradní klíč“.

Jarní servisní akce AUTO CB

Začátek registrace běžců začíná v 13:30 hodin. Nejenom sportovci se mohou těšit na bohatý doprovodný program - volné prohlídky hradu, komentované přehlídky hradních pánů, středověkou hudbu v podání skupiny Gutta, maňáskové divadlo, lukostřelbu, výrobu lampionů a ukázky vazeb podzimních kytic. Akci završí lampionový průvod vycházející z hradu a slavnostní ohňostroj na náměstí v 18:30 hodin.  


27. října/ 100+1 rok zámku Červené Poříčí ve vlastnictví státu

Již je tomu sto a jeden rok, kdy se zámek Červené Poříčí ocitl v rukách českého státu. Jak dnes vypadá a jakými útrapami prošel za poslední století, uvidíte při nočních prohlídkách za svitu barevných lamp 27. října 2018 od 18:30. Další prohlídky místnostmi hlavní zámecké budovy začínají v 19:30, 20:00 a 20:30 hodin. 


27. října/ Zámecké trhy / Kozel

Tradiční podzimní trhy můžete navštívit v neděli 27. října v zámeckém parku na Kozlu. Tržiště, které bude tentokrát rozprostřeno do blízkého okolí zámku, nabídne pestrý sortiment originálních řemeslných produktů, celou řadu výtečných potravin z Česka i ze zahraničí a bohatý výběr občerstvení. Na tržišti budou přichystány ukázky řemesel a tvořivé dílny pro děti. Trh probíhá od 10:00 do 17:00 hodin.

26. - 29. října /Kašperk

Nadcházející prodloužený víkend zve k návštěvě i hrad Kašperk. Během celého víkendu budou moci návštěvníci vyrobit hradní jablečný mošt, ochutnat pivo Kašperk uvařené v místním pivovaru v Kašperských Horách nebo se seznámit s koňmi z podhradí. 

Nikdo nezůstane o hladu, v nabídce budou bramboráky nebo nedělní zelnice. 





The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka