Velký návrat ze zámoří! Hokejovou Plzeň posílí útočník Petr Straka

HC Škoda Plzeň přichází s výbornou zprávou, do svých řad získala útočníka se několikaletými zkušenostmi ze zámoří.

Jarní servisní akce AUTO CB

Pětadvacetiletý útočník Petr Straka se po osmi letech v zámořských soutěžích vrací zpátky do mateřského klubu.
V roce 2009 odešel Petr Straka do zámořské juniorky, kde se v dresu Rimouski Océanic hned od začátku výrazně prosazoval. Po skvělé první sezóně, ve které měl průměr bod na zápas, přišel i úspěch na draftu NHL. Ve druhém kole v roce 2010 si vybral Petra Straku Columbus Blue Jackets.

Během čtyř sezón v juniorské QMJHL si Petr Straka připsal ve 269 zápasech 273 bodů za 125 vstřelených branek a 148 asistencí. Po úspěšném působení v juniorských soutěžích přišel přechod do seniorského hokeje, konkrétně angažmá v AHL. Během čtyř sezón v AHL odehrál plzeňský rodák 230 utkání s bilancí 46 branek a 55 asistencí.
Sezóna 2014/15 byla pro Petra Straku druhou sezónou v seniorském hokeji, ale také sezóna během které přišla i šance v NHL. V dresu Philadelphie Flyers odehrál jen tři utkání, dokázal však hned dvakrát bodovat v nejslavnější hokejové lize světa.
Nyní nastal čas na návrat do mateřského klubu, ve kterém podepsal roční smlouvu.

„Petr je plzeňský odchovanec, strávil hodně dlouho dobu v zámoří, kde nakouknul i do NHL. Rozhodl se vrátit zpátky do Evropy a jsme rádi, že se rozhodl jít k nám. Je to bojovník, pracant, který je schopný dávat góly. Věřím, že nám pomůže ve všech činnostech,“ říká k příchodu Petra Straky sportovní manažer Tomáš Vlasák.
Přesun k indiánům těší i plzeňského rodáka. „Je příjemné byt zpátky doma. V Plzni jsem nehrál od juniorky. Už se hrozně těším, až si zahraju před plzeňskými fanoušky na domácím ledě,“ prozradil Petr Straka.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka