Víkend v Plzni: Masopusty i výstava ledových soch

Tento víkend v Plzni je více než pestrý. Těšit se můžete na výstavu ledových soch, masopustní průvody, maškarní bály, prvotřídní koncert i školu čepování piva. Na své si přijdou i děti.

Cílená propagace v Plzni

Podle stránek www.plzen.eu určitě nezapomeňte využít poslední příležitost prohlédnout si v DEPO2015 dvě velice zajímavé výstavy – Má plast a Druhá cesta kolem světa stopem, které po víkendu končí.

Ledová zoo před hotelem Angelo

Ledovou zoo přímo před vašima očima vytesají umělci z Ice Factory v sobotu před hotelem Angelo, který najdete naproti vstupní bráně do plzeňského pivovaru. Kromě celé řady propracovaných ledových soch nejrůznějších zvířat se můžete těšit také na ledový bar, soutěže pro děti i bohatý doprovodný program.  Ten vyvrcholí v 18 hodin ohňostrojem. Vstup na akci, která začíná v 10 hodin, je zdarma. Výtěžek z vaší konzumace na baru poputuje do plzeňské zoo za živými zvířátky.

Pokračují oslavy masopustu

Oslavit konec zimy a dobře se u toho pobavit i najíst patří k tradičním oslavám masopustu. Slavit se o víkendu bude i v Plzni, a to hned dvakrát. Už v sobotu se můžete přidat k masopustnímu průvodu s lidovou muzikou, který začne v 16 hodin U Branky ve Smetanových sadech. Po procházce historickým centrem oslavy v režii folklorního souboru Mladina zakončí veselice v restauraci Na Spilce v areálu pivovaru. Na masopustní průvod se můžete vydat i v neděli. Akce začíná ve 14 hodin před 7. ZŠ na Vinicích. Do průvodu plného masek se můžete připojit i v zoo na statku Lüftnerka nebo U Kalikovského mlýna, kde účastníci zapálí a utopí symbol zimy Moranu. Společně budete pokračovat až před radnici, kde bude zima uložena do rakve a zamčena do městské šatlavy. Chybět nebudou masky, muzikanti ani soutěž v pojídání masopustních koblížků.

Víkendový program v DEPO2015 vyvrcholí koncertem  Monkey Business

O víkendu v plzeňském DEPO2015 končí hned dvě zajímavé výstavy. Máte vůbec poslední příležitost prohlédnout si originální přehlídku designových kousků z recyklované umělé hmoty s názvem Má plast, na které uvidíte mimo jiné kecky Adidas vyrobené z plastu vytaženého z moře. Končí také výstava cestovatele a dobrodruha Slávka Krále Druhá cesta kolem světa stopem, jejímž prostřednictvím můžete na jednom místě procestovat celý svět.  Víkend v DEPO2015 vyvrcholí v sobotu večer velkolepou show kapely Monkey Business.  Vstupenky na koncert jsou k dostání zde.

Další PechaKucha Night – tentokrát v bývalém obchodním domě Prior

Jubilejní dvacátý večer plzeňské PechyKuchy se v pátek chystá někde v útrobách bývalého obchodního domu Prior, který v současné době provozuje Tesco. Organizátoři už představili pestrou plejádu zajímavých hostů, kteří vystoupí v někdejším oddělení konfekce. Každý z nich bude mít dvacetkrát dvacet vteřin na to vás zaujmout svoji prezentací. Více informací najdete na facebooku PechaKucha Night Plzeň.

Škola čepování piva v Plzeňském Prazdroji

Kvalita piva je samozřejmě závislá na jeho výrobě, nicméně neméně důležité je umět i pivo dobře natočit. Pokud nevíte, jak na to, přihlaste se do Školy čepování piva Plzeňského Prazdroje. Další z kurzů se koná v sobotu od 17 hodin.  Během tříhodinového kurzu se naučíte čepovat na hladinku, čochtana, šnit i mlíko. Během výuky dojde samozřejmě i na ochutnávku světoznámého ležáku, podávat se bude guláš. Domů si pak odnesete nejen zajímavé zkušenosti, ale také půllitr se svým jménem. Součástí akce je hodinová prohlídka pivovaru. Můžete vyrazit i do Pivovarského muzea a historického podzemí. Více informací a rezervace zde.

Měšťanská beseda bude o víkendu patřit dětem

Víkend nabídne i zajímavé akce pro rodiny s dětmi, tentokrát přinášíme tip na Měšťanskou besedu, kde se jich uskuteční hned několik. Program začnu v sobotu ve 14:30 hodin hravým odpolednem nazvaným  Do lesa za zvířátky. Na jednom místě se zde potká spousta malých „zvířátek“, určitě bude čas i na výrobu zvířecích masek, zpívání a tancování. Tento program je vhodný pro děti od dvou let. Starší děti, především pak kluky potěší také od 14:30 hodin Kino Beseda, které bude promítat Lego Batmana. V neděli se můžete opět s nejmenšími vydat na divadelní představení. Od 14:30 a 16 hodin to bude pohádka O neposlušných kůzlátkách. Na maškarní můžete v neděli vyrazit do Alfy na Americké nebo třena do skvrňanské sokolovny.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 25.02.2017 09:15



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka