Víkendové tipy z Finále: Sobota a neděle plné filmů a doprovodných akcí

Aktuální filmové hity, exkluzivní premiéry a předpremiéry, výběr z filmů roku 2018, komedie, dramata, dokumenty…

Cílená propagace v Plzni

32. ročník festivalu Finále Plzeň, který se v západočeské metropoli koná od 11. do 16. dubna, zve na mimořádně intenzivní víkend nejen s českou kinematografií! V sobotu 13. a v neděli 14. dubna se bude dít mnoho zajímavého také mimo kinosály. V rámci festivalového doprovodného programu se uskuteční autorská čtení, DJ‘s party či maraton oblíbeného televizního seriálu Most!

Aktuální 32. ročník Finále Plzeň návštěvníkům nabízí jedinečnou kolekci filmových, televizních a internetových počinů z uplynulého a letošního roku, včetně snímků, které vznikly v mezinárodních koprodukcích. Sekce V síti roku 2018 v sálech Měšťanské besedy v sobotu promítne například film o lásce, basketbalu, hrdinství a životě ve stínu politiky Zlatý podraz (13. 4., 16:00) nebo Hovory s TGM (13. 4., 13:30) s Martinem Hubou oceněným za svůj výkon v roli prvního československého prezidenta Cenou české filmové kritiky 2018 v kategorii Nejlepší herec. V neděli následuje detektivní drama Miss Hanoi (14. 4., 21:00), Mars (14. 4., 21:30) – vztahová romance o láskách, přátelstvích, nadějích a obavách, které sbíráme celý život na Zemi a pak si je odneseme na jinou planetu, a další snímky. Atraktivní součástí víkendového filmového programu je sekce První úlovek s předpremiérami a premiérami hraných a dokumentárních filmů. Jedním z nejočekávanějších je Moje století (13. 4., 19:00) – dokument režisérky a herečky Theodory Remundové, která oslovila 25 stoletých lidí a na jejich osudech zaznamenává uplynulé století od roku 1918.
Připravena je také zábavná černá komedie Úhoři mají nabito (13. 4., 21:00), či premiérová projekce posledního případu Detektivů od Nejsvětější trojice Živé terče (14. 4., 17:00). 

Atraktivní součástí víkendového filmového programu je sekce První úlovek s předpremiérami a premiérami hraných a dokumentárních filmů. Jedním z nejočekávanějších je Moje století (13. 4., 19:00) – dokument režisérky a herečky Theodory Remundové, která oslovila 25 stoletých lidí a na jejich osudech zaznamenává uplynulé století od roku 1918. Na stejném místě, v Měšťanské besedě, se představí slovenské psychologické drama s Miroslavem Krobotem Ostrým nožem (14. 4., 19:00) nebo česko-izraelský povídkový film Problémy prvního světa (14. 4., 21:30). Připravena je také premiérová projekce posledního případu Detektivů od Nejsvětější trojice Živé terče (14. 4., 17:00).

 O příjemné rozptýlení od intenzivních filmových zážitků se postará autorské čtení Ester Geislerové a Josefiny Bakošové v sobotu 13. dubna od 17:00 v Měšťanské besedě. Číst ze své nejnovější knihy Terapie sdílením 2 budou nejen obě dámy, ale také herci Jan Cina a Petr Vančura, kteří jsou hlavními tvářemi festivalové kampaně. Na stejném místě a ve stejný čas, jen o den později – v neděli 14. dubna, představí svou novinku Veselí Radka Třeštíková, nejprodávanější česká autorka současnosti. O hodinu dříve uvede film Po čem muži touží, na kterém se poprvé podílela jako spoluscénáristka.

Oblíbené silent kino v ŠKODA JS zóně v Kopeckého sadech se vstupem zdarma v sobotu a neděli uvede všechny epizody seriálového hitu České televize Most!  Volný vstup bude také na party s DJ Sta v Café Regner, která vypukne 13. dubna ve 20:00 – afterparty DJ’s Hoffee & Mára. V sobotu festivalový hudební program ozdobí také Soundtrack Movie Night v originálním kulturním prostoru MooVEMENT. Vinylová přehlídka toho nejlepšího, co zaznělo na stříbrném plátně, všechny zaručeně roztančí.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka