Viktoria otočila zápas s Libercem a vyhrála 4:1

V neděli odpoledne otevřel druhou půlku základní části sezony duel Viktorie Plzně s Libercem. A za tři body!

Cílená propagace v Plzni

Fotbalisté ze zápasu Čech sice nejprve prohrávali po brzkém gólu Alexandra Baluty, ale stav zápasu postupně otočili Roman Procházka, Tomáš Hořava, Michael Krmenčík a Adam Hloušek. Západočeši se tak po dvou kolech znovu dočkali vítězství, Slovan porazili vysoko 4:1.

Viktoriáni vlétli do zápasu ve velkém tempu a hned po pár vteřinách měli obrovskou šanci na otevření skóre, unikajícího Michaela Krmenčíka ale vychytal Filip Nguyen. Nevyužitou tutovku tak brzy potrestali hosté, volný přímý kop Alexandra Baluty tečoval ve zdi Joel Kayamba a míč zapadl až za záda Aleše Hrušky.

Ve 20. minutě hráči v červenomodrém pěkně zakombinovali, finální centr pak nasměroval Adam Hloušek na Radima Řezníka, ten však netrefil prostor tří tyčí. O pár vteřin později už bylo zaslouženě vyrovnáno, domácí se trefili úplně stejně jako Liberec – těčovaný přímák Romana Procházky skončil ještě od tyče v hostující bráně.

V další fázi zápasu se děly věci. Alexandru Baluta dostal v 29. minutě žlutou kartu za řeči, po rozehrané standardce Slovanu se do rychlého protiútoku dostali domácí, Joela Kayambu fauloval právě jediný střelec Liberce a ten byl tak během pár vteřin vyloučen. Plzeňané díky tomu měli více než hodinovou výhodu jednoho muže v poli navíc.

Těsně před koncem poločasu měli Západočeši obrovskou šanci na druhý gól v zápase, ale Lukáš Hejda po milimetrovém centru Adama Hlouška přehlavičkoval Nguyenovu svatyni. To se však za pár sekund nestalo Tomáši Hořavovi, který využil luxusní přihrávku Lukáše Kalvacha a těsně před odchodem do kabin otočil stav utkání.

Do dvougólového vedení viktoriáni odskočili krátce po začátku druhé půle. Aktivní Adam Hloušek se probil ve vápně přes hostující obranu, našel Michaela Krmenčíka a plzeňský kanonýr střelou z první zvýšil náskok. Se Slovanem mohlo být krátce poté ještě hůř. Filip Nguyen chybnou přihrávkou nakopl míč do Adama Hlouška, od jeho těla se ale balon odrazil kousek mimo pravou tyč.

Severočeši měli šanci deset minut před koncem ještě zdramatizovat závěr duelu, ale Kamsa Maru výborně vychytal Aleš Hruška. Naopak poslední tečku za povedeným odpolednem zapsal Adam Hloušek, fotbalisté Plzně se tak po dvou kolech znovu dočkali vítězství, v Doosan Areně porazili Liberec 4:1.

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník, Hejda, Hubník, Limberský – Kalvach, Procházka – Kayamba, Hořava (80. Janošek), Hloušek (90+1. Kovařík) – Krmenčík (88. Chorý)

FC Slovan Liberec

Nguyen – Mikula, Kačaraba, Chaluš, Hybš – Oscar (58. Breite), Mara – Malinský (71. Pešek), Baluta, Potočný – Musa (84. Alibekov)


statistiky

Branky: 23. Procházka, 44. Hořava, 52. Krmenčík, 90. Hloušek – 10. Baluta, ŽK: Hubník, Hejda – Dorley, Baluta, Medýnský (asistent trenéra), 2. ŽK = ČK: 31. Baluta, Rozhodčí: Proske – Hock, Melichar

Diváci: 7463

fcv


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka