Viktoria porazila na soustředění osmifinalistu Ligy mistrů Basilej 2:1

Na úvod španělského soustředění v Marbelle si Viktoria Plzeň připsala cenné vítězství.

Cílená propagace v Plzni

Dokázala totiž otočit zápas proti účastníkovi vyřazovací fáze Ligy mistrů Basileji, díky brankám Marka Bakoše a Aleše Čermáka vyhrála 2:1.

Aktivněji vstoupila do zápasu Viktoria Plzeň. Ve druhé minutě ze slibné pozice minul branku Milan Havel, o chvíli později trefil bránícího hráče na čáře Andreas Ivanschitz. Basilej se z druhé vážnější akce ujala vedení, v 17. minutě se po centru van Wolfswinkela z levé strany prosadil Kevin Bua. Michael Krmenčík se následovně snažil o vyrovnání, ale kvůli zákroku brankáře neuspěl. Větší šanci pak ve 34. minutě měl Milan Petržela, jehož také Salvi vychytal. Z přímého kopu pak o chvíli později mířil do šibenice Patrik Hrošovský, nicméně pokus postrádal razanci, a tak jej bez problémů Mirko Salvi zachytil. V závěru poločasu se ještě zaskvěl Aleš Hruška, jenž vyrazil tvrdou ránu Taulanta Xhaky.

Do druhého dějství vyslal trenér Pavel Vrba kromě brankáře Hrušky odlišnou jedenáctku. A ta se hned postarala o vyrovnání. Po faulu na Václava Pilaře byla nařízena penalta, kterou dokázal proměnit Marek Bakoš. V 56. minutě se Plzeňští dokonce dostali do vedení. Po kombinaci skóroval přízemní střelou záložník Aleš Čermák. Třetí branku Viktorie mohl přidat Jan Kopic, jenomže v obrovské šanci trefil pouze bránícího hráče. Na druhé straně se pak proti pokusům Oberlina a Sereye Dia zaskvěl Aleš Hruška, jenž udržel západočeské vedení.

Viktoria si tak připsala cenný skalp účastníka osmifinále Ligy mistrů!

Soustředění, středa 17.1.2018, 16:00, Marbella Football Center

Plzeň: 1. poločas: Hruška – Havel, Piroch, Hájek, Limberský – Petržela, Hrošovský, Ivanschitz, Zeman – Chorý, Krmenčík.
2. poločas: Hruška – Řezník, Hubník, Živulič, Kovařík – Hořava, Čermák – Kopic, Kolář, Pilař – Bakoš.

Basilej: 1. poločas: Salvi – Lang, Kaiser, Suchý (C), Riveros – Xhaka, Frei – Bua, Stocker – van Wolfswinkel, Ajeti.
2. poločas: Salvi (71. Chande) – Calla (74. Liechti), Lokaj, Balanta, Petretta – Campo, Serey Die, Elyounoussi – Pululu, Oberlin, Okafor.

Branky: 48. Bakoš (PK), 56. Čermák – 17. Bua, Rozhodčí: Juan Gabriel Gallegos Giménez.
Diváci: 50.

foto: fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka