Viktoria remizovala se Spartou ve šlágru ligy 2:2. Tabulku vede o pět bodů

Očekávaný duel Viktorie Plzeň se Spartou Praha se odehrál v neděli 15. dubna v Doosan Areně v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Trenér Vrba udělal oproti poslednímu duelu na půdě Bohemians Praha 1905 hned šest změn v sestavě. Do základu se vrátili Kozáčik, Řezník, Havel, Kolář, Petržela a Krmenčík.

Jako první zaměstnal brankáře Nitu mezi třemi sparťanskými tyčemi Roman Hubník, jenž se hlavou opřel do centru z rohového kopu. Gólman soupeře ale byl na místě. V deváté minutě, při prvním útoku hostí, udeřilo na druhé straně. Josef Šural odcentroval před branku, kam si mezi obránce naběhnul Václav Kadlec. Sparťanský útočník ve skluzu poslal míč mimo dosah Matúše Kozáčika – 0:1. O dvě minuty později se na levém křídle zorientoval Srdjan Plavšič, jenž se pokusil obstřelit obránce Radima Řezníka. Právě jeho noha balón tečovala tak nešťastně, že zapadl do plzeňské sítě podruhé – 0:2. V sedmadvacáté minutě utkání musel hřiště vlivem zranění opustit Milan Petržela, jeho místo na trávníku zaujal Martin Zeman. Viktoriáni svou pouť za zvratem v zápase začali viktoriáni ve 30. minutě, kdy Jan Kopic zakroutil rohový kop tak šikovně, že Radim Řezník na zadní tyči hlavičkoval do zcela odkryté části branky, čímž snížil na 1:2. Plzeňská ofenziva sílila a sparťané se na útočnou polovinu nedostávali zdaleka tak často jako v první půlhodině. Ve čtyřicáté minutě promáchl na malém vápně Michael Krmenčík a lépe se nevedlo ani Davidu Limberskému, který míč sice trefil, ale nepředal mu potřebnou gólovou trajektorii. O poločase se tak šlo do kabin za nepříznivého stavu pro Plzeň 1:2.

Do druhého poločasu již nezasáhl Daniel Kolář, kterého vystřídal čistokrevný útočník Marek Bakoš. V 52. minutě Viktoria dodala zápasu na dramatičnosti a opět se jednalo o skvěle zvládnutý rohový kop, Martin Zeman předvedl svou levačku a Tomáš Hořava byl tam, kde měl být. Míč z jeho hlavy rozvlnil síť a v Doosan Areně bylo vyrovnáno – 2:2! O tři minuty později podržel svůj tým důležitým zákrokem Matúš Kozáčik. Na hřišti začaly plát emoce a především hráči v bílých dresech se kolem rozhodčího Proskeho houfovali častěji než kdykoli dříve. V následujících minutách se hra opticky vyrovnala, naopak do několika příležitostí se dostali hosté. V 75. minutě Pavel Vrba potřetí vystřídal, namísto Michaela Krmenčíka poslal na trávník Tomáše Chorého. Následně se duel přenesl do roviny osobních soubojů, které se střídavou úspěšností zvládali hráči obou týmů. Ani závěr zápasu, ve kterém bylo na obou mužstvech znát, že chtějí rozhodnout duel ve svůj prospěch, gól nepřinesl. Viktoria Plzeň se se Spartou Praha remizovala 2:2. Momentáobě tedy vede ligu o pět bodů před pražskou Slavií.

24. kolo, neděle 15. 4. 2018, 18:00, Doosan Arena

Plzeň: Kozáčik – Havel, Hubník (C), Řezník, Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela (28. Zeman), Kolář (46. Bakoš), Kopic – Krmenčík (76. Chorý).

Sparta: Ni?ă – Zahustel, Hovorka, Štetina, M. Frýdek – Kulhánek – V. Kadlec (75. Biabiany), Stanciu, Kanga, Plavšič (90. Sáček) – Šural (C) (87. Lafata).

Branky: 30. Řezník, 52. Hořava – 9. V. Kadlec, 12. Plavšič, ŽK: Krmenčík, Řezník, Hubník – Štetina, Ni?ă, M. Frýdek, Hovorka, Rozhodčí: Proske – Paták, Kubr.
Diváci: 11623.

text a foto: fcv


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka