Viktoria v lize vyhrála v Jablonci 1:0

Ideální fotbalové počasí, které na severu Čech nebývá zrovna běžné, přivítalo hráče Viktorie Plzeň v Jablonci. Do utkání nastoupila v červeno-modrých dresech téměř totožná sestava, která zahájila zápas proti Bukurešti.

Cílená propagace v Plzni

Změnou prošel post gólmana, kde nastoupil Hruška, na levé straně se pak proháněl Zeman.

Zatímco první minuty patřili kombinační Plzni, úvodní šanci zápasu si vypracovali Jablonečtí. Pernica ovšem z hranice pokutového území neprostřelil viktoriánskou obranu. A tak zaúřadovali hosté. Po faulu na Martna Zemana si postavil míč Jan Kopic, jehož centr lehce přizvedl Tomáš Hájek a připsal si tak první gól v plzeňském dresu – 1:0 pro Plzeň! Viktoria si nadále držela kvalitu v kombinaci a svého soupeře ve středu hřiště přehrávala. Domácí Jablonec spoléhal především na spolehlivou defenzivu, ze které pomocí rychlostních typů hráčů vyrážel do protiútoků. Ve 36. minutě napřáhl za hranicí velkého vápna Daniel Kolář a jeho pumelice rozezvučela tyč jablonecké branky. Do poločasu stihli vystřelit ještě Krmenčík, který minul branku, a Mihálik, jenž míč nasměroval pouze do rukavic připraveného Hrušky.

Hned ve druhé minutě první půle se potkaly myšlenky Martina Zemana a Michaela Krmenčíka. Agilní záložník poslal prudký míč po zemi do pokutového území, který Krmenčík ve skluzu prudce poslal pouze do hrudníku vybíhajícího Hrubého. Podobně se v 52. minutě prezentoval před druhou brankou Masopust, ale vysoko přestřelil. V 60. minutě utrpěly už tak prořídlé obranné řady Viktorie další ránu, když kvůli zranění musel odstoupit Tomáš Hájek, kterého nahradil Milan Petržela. Na post stopera se posunul Radim Řezník. Zatímco v první půli diktovala tempo hry především Viktoria, ve druhé části hry to byli domácí, kteří hýřili aktivitou a touhou pohnout s výsledkem, Mihálik pálil mimo, Doležala dvakrát skvěle vychytal Hruška. V 76. minutě odešel ze hřiště Daniel Kolář, opačným směrem putoval Tomáš Hořava. Jablonecké ofenzivní snažení neustávalo, do plzeňského pokutového území si našlo cestu několik nebezpečných centrů. Hru svého týmu se pokusil v 86. minutě oživit trenér Vrba posledním střídáním. Z hrací plochy stáhl Krmenčíka, místo kterého poslal do hry Bakoše. V závěru utkání měli obrovskou šanci hráči Plzně. Po centru Zemana hlavičkoval Hrošovský do tyče, Bakošovu dorážku do prázdné brány zblokoval na poslední chvíli Hanousek. Viktoria zvítězila v Jablonci 1:0.

2.kolo, neděle 6.8.2017, 16:00, Střelnice

Jablonec: Hrubý – Masopust, Pernica, Hübschman (C), Hanousek – Diviš (82. Mehanovič), Trávník, Mihálik, Kubista, Zelený – Doležal.

Plzeň: Hruška – Řezník, Hejda, Hájek (60. Petržela), Havel – Hrošovský, Živulič – Kopic, Kolář (C) (76. Hořava), Zeman – Krmenčík (87. Bakoš).

Branka: 12. Kopic, ŽK: Kubista, Mihálik, Trávník – Živulič, Zeman, Hruška, Rozhodčí: Královec – Paták, Hájek.
Diváci: 3870.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka