Viktoria vstupuje do jarní části Evropské i české ligy s ambicemi

Viktoria Plzeň již o tomto víkendu zahájí jarní část sezony 2018/2019. Přinášíme souhrn zimní přípravy a informace o podpoře Nadace pro transplantace kostní dřeně, která bude pokračovat i v Evropské lize.

Jarní servisní akce AUTO CB

FC Viktoria Plzeň odehrála v zimní přípravě celkem sedm přátelských zápasů. V domácím prostředí všechny tři vyhrála, na následném soustředění ve španělské Esteponě poté se zahraničními soupeři třikrát remizovala a jednou prohrála.

Výsledky v zimní přípravě
FCVP – Ústí nad Orlicí 6:0 (Beauguel 2, Řezníček, Pačinda, Ekpai, Hrošovský)
 FCVP – Sokolov 7:2 (Kepl 2, Procházka 2, Pačinda, Šulc, Beauguel – Dvořák II, Glaser)
 FCVP – Ústí nad Labem 6:1 (Chorý, Bakoš, Pačinda, Hořava, Kayamba, Beauguel – Matějka)
 FCVP – Wu-chan 1:1 (Pačinda – Kouassi)
 FCVP – Puskás Akadémia 0:0
 FCVP – CSKA Sofia 1:2 (Beauguel – Gyasi, Henrique)
 FCVP – New England 2:2 (Beauguel, Hořava – Penilla, Wright)


Trenér Pavel Vrba měl v přípravě k dispozici několik nováčků v týmu. Z hostování se vrátili útočník Marek Bakoš a obránce Jiří Piroch, z dorostu se k týmu připojili Tomáš Kepl a Pavel Šulc. Druhý jmenovaný v průběhu soustředění zamířil na hostování do druholigové Jihlavy. Ze Zlína přišel útočník Jean-David Beauguel, z Opavy záložník Joel Ngandu Kayamba a z Dunajské Stredy slovenský ofenzivní univerzál Erik Pačinda.

Do Mladé Boleslavi odešli na hostování stoper Tomáš Hájek a záložník Pavel Bucha, Martin Zeman pak přestoupil do izraelského Hapoelu Ra’anana a Jakub Řezníček už hraje za belgický Lokeren.

Celkový přehled změn
Odchody: Tomáš Hájek (hostování Mladá Boleslav), Martin Zeman (Hapoel Ra’anana), Jakub Řezníček (Lokeren), Pavel Šulc (hostování Jihlava), Pavel Bucha (hostování Mladá Boleslav).
Příchody: Joel Ngandu Kayamba (Opava), Erik Pačinda (Dunajská Streda), Jean-David Beauguel (Zlín), Marek Bakoš (návrat z hostování Trnava), Jiří Piroch (návrat z hostování Karviná), Tomáš Kepl (dorost U19).

Soupiska pro jarní část sezony 2018/2019
Brankáři: Aleš Hruška, Matúš Kozáčik, Dominik Sváček.
Obránci: Marián Čišovský, Milan Havel, Lukáš Hejda, Roman Hubník, David Limberský, Luděk Pernica, Jiří Piroch, Radim Řezník.
Záložníci: Aleš Čermák, Ubong Moses Ekpai, Tomáš Hořava, Patrik Hrošovský, Joel Ngandu Kayamba, Daniel Kolář, Jan Kopic, Jan Kovařík, Erik Pačinda, Milan Petržela, Roman Procházka.
Útočníci: Marek Bakoš, Jean-David Beauguel, Tomáš Chorý, Tomáš Kepl, Michael Krmenčík.

S NTKD vstoupí Viktoria Plzeň i do Evropské ligy

Jako první český klub se Viktoria Plzeň rozhodla umístit logo Nadace pro transplantace kostní dřeně na svůj dres pro utkání prestižní Ligy Mistrů. A hodlá v tom pokračovat i během jarního působení ve vyřazovacích bojích Evropské ligy. Navíc se na propagaci a podporu Nadace podařilo vybrat přes 500 tisíc korun!

Dres s logem NTKD na zádech oblékli viktoriáni v prestižních zápasech s AS Řím, Realem Madrid a CSKA Moskva. A nebude chybět ani příští týden v zápase s chorvatským šampionem Dinamem Záhřeb. „Naše podpora Nadace pro transplantace kostní dřeně pokračuje samozřejmě i v rámci Evropské ligy. A byli bychom všichni rádi, pokud by se nám podařilo postoupit a mohli ji představit v co nejvíce zápasech,“ říká generální manažer klubu Adolf Šádek.

Právě osvěta a propagace je to, co je pro NTKD nejdůležitější. „Během zápasů Viktorky a bezprostředně po něm jsme vždy zaznamenali zvýšené přístupy na naše webové stránky,“ potvrzuje Pavel Jindra, předseda správní rady NTKD a primář oddělení onkologie ve FN Plzeň. Za loňský rok vstoupilo do Registru 7489 dárců, z toho 40 % z nich právě od září, kdy byl zahájený společný projekt. „Jde o třetí nejúspěšnější rok v historii Nadace i Registru, dokonce překonal i celostátní kampaně v televizi v letech 2002 a 2012,“ těší Pavla Jindru.

Vstoupit do Registru dárců je velmi jednoduché – postačí odebrat vzorky slin a vyplnit krátký dotazník, učinit tak mohou všichni zdraví jedinci ve věku 18 – 35 let. Za Viktorii tak učinili všichni členové A-týmu, hráči juniorského i dorosteneckého týmu, připojili se i trenéři mládeže a zástupci fanoušků. V prosinci byl pro NTKD věnovaný i ligový zápas, v rámci něhož mohli do Registru vstupovat fanoušci přímo na stadionu.

Speciální akcí pak byla aukce dresů, do níž se kromě Viktorky zapojily i velké evropské kluby jako Paris Saint-Germain, Manchester United, Juventus, Inter Milán či FC Barcelona. Celkově se podařilo vydražit více jak 400 tisíc korun, které budou využity na podporu a propagaci Nadace. Nyní klub společně s Nadací diskutuje nad možnostmi využití a brzy bude fanoušky o všem informovat. Na jaro pak viktoriáni chystají další společné akce.

Viktoria posiluje svou komunikaci s veřejností

Kromě úspěšných stávajících projektů se Viktoria Plzeň před jarní částí sezony pustila i do dalších aktivit pro veřejnost a své fanoušky. Během lednového soustředění zapojila hráče i trenéra Pavla Vrbu do propagace několika projektů včetně nové aplikace, která bude fanouškům sloužit kromě výsledkového a statistického servisu také k lepší navigaci na stadionu a samotnému vstupu na utkání. Plzeňský klub chce rovněž posílit zapojení a součinnost fanoušků v probíhajícím projektu Nabídni své místo. „Byli bychom rádi, kdyby fanoušci tuto možnost co nejvíce využívali. Jednak to pro ně přináší výhody a zároveň tím podporují jeden z klubových principů, tedy sounáležitost s klubem a lidmi, kteří mu fandí,” vysvětluje generální manažer Adolf Šádek.

Vzhledem k příchodu dalších dvou hráčů tmavé pleti se fotbalisté Viktorie zapojili i do akce proti rasismu #bezrozdilu, která vyzývá fanoušky k respektu a podpoře hráčů bez rozdílu barvy pleti.

Prezident klubu Tomáš Paclík: Chceme být úspěšní v obou soutěžích

Na tiskové konferenci před startem jarní části sezony 2018/2019 promluvili prezident klubu Tomáš Paclík, generální manažer Adolf Šádek, hlavní trenér Pavel Vrba, kapitán týmu Roman Hubník a předseda správní rady Nadace pro transplantace kostní dřeně Pavel Jindra.

Trenér Vrba na úvod shrnul zimní přípravu. „Absolvovali jsme takové dva bloky. První v Plzni a druhý ve Španělsku. Jsme rádi, že hlavně na soustředěním nám vyšlo počasí a měli jsme ideální podmínky. Čeká nás hodně těžký začátek jarní části sezony, který by mohl i rozhodnout o tom, jak bude vypadat celý ročník. Já doufám, že dobře,“ přeje si Vrba. „Jsme rádi, že příprava byla kratší. Na jarní část sezony se hrozně těšíme. Na úvod nás čeká ligový zápas v Mladé Boleslavi, poté začneme analyzovat Dinamo Záhřeb,“ doplnil kapitán Roman Hubník.

„Máme po velice těžkém, ale řekl bych že i úspěšném, podzimu,“ řekl Tomáš Paclík. „Na jaře budeme hrát dvě soutěže a v obou chceme být úspěšní. Cílem není nic jiného, než bojovat o titul a v Evropské lize o postup, ačkoliv nás čeká velmi silný soupeř,“ doplnil klubový prezident.

Na start jara nebude připraveno několik zraněných hráčů. „Nejhůře je na tom samozřejmě Krmenčík, který se zapojí až v dubnu či v květnu. Složitější zákrok měl také Daniel Kolář, počká si přibližně měsíc. Do tréninku už se v tomto týdnu zapojí Radim Řezník, druhé zranění bohužel potkalo Jana Kopice. Doléčuje se Erik Pačinda,“ odtajnil Vrba.

Na tiskové konferenci padla otázka i na finance klubu. „Peníze, které jsme vydělali, budeme investovat do rozvoje klubu – jeho infrastruktury, nakupování hráčů a podobně. Jak jsme již říkali, nejsme nuceni prodávat hráče. Peníze, které jsme si vydělali, jsou stoprocentně reinvestované do rozvoje klubu,“ vysvětlil generální manažer Adolf Šádek.

Důležitost nadcházejícího souboje v Evropské lize s Dinamem Záhřeb si dobře uvědomuje celý tým. Zdůraznil to i trenér Pavel Vrba: „Jak my, tak Slavia víme, o co hrajeme – o český koeficient. Slavii budeme držet palce a doufáme, že i oni nám. Rozhodně nehodláme nic vypouštět, oba týmy budeme chtít uhrát co nejlepší výsledky. Z tohoto pohledu je možná škoda, že se oba spolu utkáme mezi dvojzápasem v Evropské lize.“

VSTUPENKY NA DINAMO JSOU STÁLE V PRODEJI

Po ukončení této části konference předali Pavel Vrba, Roman Hubník i Pavel Jindra vydražený dres Paříže Saint-Germain z aukce na podporu Nadace pro transplantace kostní dřeně jeho novému majiteli Karlovi Zajíčkovi. „Viktoria Plzeň přešla od vznešených slov k činům. Mohla si v klidu užívat slávu v Lize mistrů, ale podstoupila nesmírně složitá administrativní jednání a dostala logo NTKD na své dresy, toho si nesmírně vážím. Plzeň se tím zařadila minimálně z etického hlediska mezi velkokluby,“ řekl Pavel Jindra. „Byl to pro nás významný projekt, který zapadá do naší filozofie. Význam NTKD převyšuje hranice Česka a jsme rádi, že jsme u toho mohli být,“ doplnil Tomáš Paclík.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 06.02.2019 20:40



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka