Viktoria získala Luďka Pernicu, jaro stráví na hostování v Jablonci

Viktoria Plzeň hlásí druhou zimní posilu. Po útočníkovi Tomáši Chorém se stává kmenovým hráčem západočeského celku i obránce Luděk Pernica.

Cílená propagace v Plzni

Ten v právě probíhající sezóně obléká dres Jablonce. Sedmadvacetiletý Pernica podepsal s Viktorií smlouvu na tři a půl roku, jarní část ročníku ovšem stráví na hostování v Jablonci. „Je to přestup, který by si přála většina fotbalistů v české lize. Těší mě, že si Viktoria vybrala z konkurence tuzemských stoperů zrovna mě,“ řekl po podpisu smlouvy v Doosan Areně. „Budu se snažit nadále podávat co nejlepší výkony, abych dokázal, že si své místo ve Viktorii Plzeň zasloužím,“ dodal.

„Luděk je pro Viktorii typově vhodným stoperem, jenž splňuje všechny požadavky moderního fotbalu. Po vzájemné debatě jsme došli k závěru, který kvitovaly všechny zúčastněné strany, tedy že Pernica stráví jarní polovinu sezóny v Jablonci, kde se rozehrál ke skvělým výkonům. Věříme, že se v budoucnu stane platnou součástí našeho týmu,“ prohlásil o nejnovější posile Viktorie generální manažer klubu Adolf Šádek.

„Pro Luďka je to velká výzva. Patří mezi nejlepší ligové stopery, takže je logické, že se o něj Viktoria zajímala a stane se její posilou pro následující ligové sezóny,“ říká David Nehoda z agentury Nehoda Sport, která hráče zastupuje.

Luděk Pernica začínal svou fotbalovou kariéru v Blansku, odkud ještě v dorosteneckém věku v roce 2000 přestoupil do tehdy 1. FC Brno. V týmu se během devíti let propracoval až do mužstva dospělých, kde nastupoval za B tým ve třetí lize.

V posledních dvou sezonách se stal stabilním stoperem brněnského týmu a jeho výkony neušly pozornosti Jablonce, kam před sezonou 2014/2015 přestoupil. Za více jak tři sezóny se stal Luděk Pernica nedílnou součástí jablonecké defenzivy a v dresu Jablonce odehrál dosud 93 ligových zápasů, ve kterých si připsal také pět branek.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka