Viktoria získala třetí posilu, útok vyztuží Jakub Řezníček

Bývalý mládežnický reprezentant Jakub Řezníček podepsal s Viktorií Plzeň tříletou smlouvu. Na západ Čech přichází ostřílený forvard z brněnské Zbrojovky.

Cílená propagace v Plzni

Odchovanec příbramského fotbalu prošel ve své kariéře několik ligových klubů. Kromě svého domovského celku si zahrál za Mladou Boleslav, České Budějovice, Spartu a naposledy za Brno. Devět utkání odehrál také ve slovenském Ružomberoku.

„Strašně moc se na angažmá ve Viktorce těším. Chtěl bych vyhrát titul a zahrát si evropské poháry, nejlépe Ligu mistrů,“ řekl Řezníček bezprostředně po podpisu smlouvy. Z plzeňské kabiny se již zná s Martinem Zemanem, se kterým působil v Příbrami. „O Viktorce mi říkal jen samé pozitivní věci.“

Nejpovedenější ročníky zažil právě v Brně, kde v minulé sezoně dal 13 branek a v té letošní 7. Řezníček je po Marku Bakošovi, Davidu Lafatovi a Milanu Škodovi čtvrtým nejlepším ligovým střelcem mezi aktivními hráči, když ve 224 zápasech dal dohromady 56 gólů.

„Přichází s pověstí střelce, v Brně se mu dařilo. Je to velmi kvalitní útočník a když dostane prostor, umí soupeře potrestat. Věříme, že se mu u nás bude dařit,“ řekl generální manažer klubu Adolf Šádek.

„Strašně moc se těším na fanoušky. Chtěl bych, aby chodili dál v takovém počtu, ve kterém chodili vždycky. I z pozice soupeře si tu atmosféru člověk užíval,“ doplnil Jakub Řezníček.

„Jakub potvrzoval v Brně svoji vysokou kvalitu, také v právě skončené sezóně si přes nevýrazné výsledky Zbrojovky připsal sedm branek. Plzeň je pro něj další vyzvou, klub má každoročně vysoké ambice doma i v zahraničí a o Jakuba hodně stál. Věřím, ze Jakub se dokáže prosadit i v kádru Viktorie,“ uvedl Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, která hráče zastupuje.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka