Viktoriáni padli se Slavií v duelu o titul 1:3

Viktoriáni nezvládli jeden z nejdůležitějších zápasů v soubojích o titul. Úhlavnímu nepříteli, pražské Slavii, podlehli v Edenu 1:3 a vedoucí celek FORTUNA:LIGY tak odskočil v čele tabulky na rozdíl pěti bodů.

Jarní servisní akce AUTO CB

V lepším tempu začali domácí. Po dlouhém pasu Lukáše Masopusta se k balónu prodral Peter Olayinka, který měl větší rychlost než Jakub Brabec. Na Aleše Hrušku si však slávistický křídelník nepřišel. Do další příležitosti se po rohovém kopu Josefa Hušbauera dostal Simon Deli, i s jeho hlavičkou si ale gólman Viktorie dokázal poradit a míč vyrazil do bezpečí.

Hra se po aktivním úvodu trochu uklidnila, náznak výraznější šance přišel až po odehrané půlhodině. Joel Kayamba rozjel rychlý protiútok a nahrál Janu Kopicovi. Ten si míč připravil ke střele, kterou ale červenobílá obrana zablokovala. Balon se však ještě odrazil k Patriku Hrošovskému a slovenský středopolař nemířil daleko od pravé tyče Kolářovy svatyně. První poločas tak skončil bez branek.

Největší akci dosavadního průběhu utkání si sešívaní připravili hned zkraje druhé půle. Viktoriáni ztratili po vlastním rohovém kopu míč na útočné polovině a hráči domácího celku mířili tři proti jedinému obránci. Naštěstí pro Západočechy na finální přihrávku Lukáše Masopusta nedosáhl Peter Olayinka před už odkrytou bránu.

První střídání si trenér Pavel Vrba připravil na 60. minutu. Za Joela Kayambu hrajícího se žlutou kartou nastoupil Jan Kovařík. A právě on měl hned po pár vteřinách na kopačkách stoprocentní tutovku. Po naprosto přesné přihrávce Radima Řezníka trefil z bezprostřední blízkosti tyč, krátce nato zahodil velkou šanci i Jean-David Beauguel, který pálil nad bránu Koláře.

Nakonec Plzeňany promarněná příležitost mrzela o to víc, protože museli skousnout závěrečnou hořkou desetiminutovku. Nejprve pro přihrávce Jana Bořila z první do velkého vápna trefil propadnutý balon do sítě Lukáš Masopust, o šest minut později nařízenou penaltu proměnil Tomáš Souček a v 89. minutě už to bylo 3:0, když střídající duo Stoch-Traoré dokonalo rozklad v oranžově hrajících viktoriánů.

V nastaveném čase ještě nádhernou šibenici trefil Jan Kovařík, který alespoň snížil skóre zápasu. Na prohře 1:3 už to ale nic nezměnilo.

N2, neděle 12. 5. 2019, 18:00, Sinobo Stadium

Slavia: Kolář – Coufal, Ngadeu, Deli, Bořil – Král, Souček – Masopust, Hušbauer (76. Traoré), Olayinka (69. Stoch) – van Buren (64. Škoda)

Plzeň: Hruška – Řezník, Hejda, Brabec, Limberský – Procházka, Hrošovský – Kayamba (60. Kovařík), Hořava (82. Chorý), Kopic – Beauguel (78. Bakoš)

Branky: 81. Masopust, 87. Souček (pen.), 89. Traoré – 90+1. Kovařík, ŽK: Kayamba, Procházka, Hořava, Řezník, Hejda, Rozhodčí: Zelinka – Paták, Hájek.
Diváci: 18 327.

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka