Viktoriáni porazili Opavu vysoko 4:0

Tři zápasy a dost. Viktoriáni se po kratší sérii bez výhry naladili zpátky na tu vítěznou, když si v rámci 7. kola FORTUNA:LIGY poradili s Opavou vysoko 4:0.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Gólově se prosadili postupně Aleš Čermák, Jan Kovařík, David Limberský a také Tomáš Chorý.

Hned v úvodu zápasu přišla pro Plzeňany velká nepříjemnost, to když v 6. minutě musel kvůli zranění střídat Joel Kayamba, za kterého přišel do hry Jan Kovařík. Konžského záložníka po více než půl hodině hry bohužel doplnil také Michael Krmenčík, jenž odkulhal do kabin s nataženým svalem. To však byly jediná dvě negativa nedělního duelu.

Viktoriáni totiž velmi brzy rozjeli ofenzivní mašinu. Jako první se mohl asistencí po pár vteřinách na hřišti uvést právě Jan Kovařík, jeho milimetrový balon ale Lukáš Hejda trkl těsně mimo pravou tyč. Skóre se i tak poprvé měnilo poměrně brzy, konkrétně ve 14. minutě.

Lukáš Hejda se tentokráte objevil v roli asistenta, když pěknou přihrávkou vysunul Aleše Čermáka a uzdravený záložník přesnou střelou na zadní tyč otevřel skóre. Čtyřiadvacetiletý podhrotový hráč se trefil poprvé od října 2018 a nemusela to být jediná trefa v zápase. V další příležitosti ho po zpětné přihrávce od Kovaříka trefil míč do intimních míst, od kterých se odrazil nad již prázdnou opavskou bránu.

Další akce už gólem skončila, a ta tedy byla k pokoukání! Aktivní Aleš Čermák skvěle vyslal od šesté minuty hrajícího Kovaříka, který šel nebojácně do souboje s vyběhnuvším Vojtěchem Šromem. Levonohý křídelník opět ukázal svou výbornou techniku, gólmana Slezského přehodil a díky němu šli červenomodří do kabin s dvougólovým náskokem. Pro Kovaříka to byl zároveň třetí gól lobem v řadě.

Druhá pětačtyřicetiminutovka ani nemohla začít lépe. Hned v její úvodní minutě totiž zpoza vápna napřáhl David Limberský, pro něhož to byl bez dvou dnů gól v lize přesně po dvou letech. Proti Západočechům ve slunečné nedělní odpoledne stály pouze tyče – do brankové konstrukce pálil Kovařík, Janošek a dvakrát Chorý.

Vytáhlého útočníka to nakonec nemuselo tolik mrzet, protože i on se dočkal své trefy. Tomáš Hořava šikovně zachytil rozehrávku Opavy, přihrál míč na střed hřiště, tam ho Čermák šikovně pustil právě na Chorého a ten se pěknou střelou levačkou radoval ze čtvrtého gólu Plzně. Domácí fotbalisté předvedli velice pohledný útočný výkon s velkým množstvím šancí, s Opavou si poradili vysoko 4:0.

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník, Hejda, Brabec, Limberský – Kalvach, Hořava – Kayamba (6. Kovařík), Čermák (83. Janošek), Kopic – Krmenčík (33. Chorý)

Slezský FC Opava

Šrom – Helebrand (64. Řezníček), Simerský, Svozil (46. Zapalač), Žídek – Souček (56. Dedič), Schaffartzik – Jurečka, Jursa, Mondek – Juřena

statistiky

Branky: 14. Čermák, 36. Kovařík, 46. Limberský, 69. Chorý, ŽK: Čermák – Juřena, Helebrand, Mondek, Rozhodčí: Zelinka – Flimmel, Vlček

Diváci: 8113

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka