Viktoriáni remizovali s Teplicemi, Pavel Vrba se loučil

Rok 2019, alespoň ten fotbalový, je za námi. Trenér Vrba přiznal, že zápas s Teplicemi byl pro něj na lavičce Plzně poslední.

Cílená propagace v Plzni

Po zápase odpověděl Pavel Vrba řekl do kamer O2 TV, že jde "pravděpodobně" o jeho poslední zápas na lavičce Plzně. Kam ale povedou jeho další kroky, nespecifikoval. Aktuálně se nejvíc hovoří o bulharském Ludogorci Razgrad.

Před tím se úspěšný trenér loučil s publikem, kotel si připravil dojemné choreo s výčtem Vrbových největších úspěchů. 

Hráči Viktorie se ale s podzimem ani trenérem nerozloučili podle svých představ, v Doosan Areně totiž remizovali s Teplicemi 1:1. Západočechy sice poslal do brzkého vedení Luděk Pernica, radost však netrvala dlouho, protože za pár minut srovnal střelou z velké dálky Jan Shejbal. Nerozhodné skóre pak vydrželo až do konce zápasu.

Přitom domácí vstoupili do zápasu výborně. Aleš Čermák rozehrál v 11. minutě volný přímý kop přesně na kopačku Luďka Pernici, a stoper, jenž nastoupil ve FORTUNA:LIZE v základní sestavě poprvé od 21. září, se odvděčil trenérovi gólem.

Další pasáž hry však patřila Sklářům z Teplic. A ve 24. minutě bylo vyrovnáno. K dalekonosné střele napřáhl Jan Shejbal a míč zapadl k levé tyči až za záda Aleše Hrušky. O pár sekund později pak mohlo být ještě hůř. Jakub Mareš založil akci, ze které i vystřelil a jeho pokus skončil jen těsně nad břevnem. Vyrovnaná první půle také smírným výsledkem skončila.

Zkraje druhé pětačtyřicetiminutovky měly Teplice velkou příležitost gólově odskočit. Daniel Trubač potáhl balon a dostal se až do vápna, v koncovce ale selhal. Pak to byli zase červenomodří, kteří mohli jít zpátky do vedení. Roman Procházka přízemní přihrávkou do pokutového území naservíroval balon Michaelu Krmenčíkovi, ale ani jemu se nepovedlo dostat míč do sítě.

Po hodině hry spálil tutovku Aleš Čermák, to když Michael Krmenčík tělem podržel balon a nabídl šanci skórovat plzeňskému záložníkovi, ten však do poloodkryté brány nezasunul. Následně zahodil obrovskou možnost také sám plzeňský kanonýr. Adam Hloušek přesně přihrál osamocenému Krmenčíkovi na malé vápno, jenže ani on nezvedl radostí diváky ze sedadel.

V následné obří šanci zahrozil i bývalý viktorián Jakub Řezníček. Jednatřicetiletý útočník vyslal na bránu Viktorie neskutečnou jedovku, jeho střela před Alešem Hruškou ještě zaplavala a ten měl velké problémy vyrazit ránu před sebe. Dorážku Jakuba Mareše domácí obrana zablokovala.

Domácí fotbalisté se tak s rokem 2019 nerozloučili vítězně, na stadionu ve Štruncových sadech se rozešli smírně s Teplicemi po výsledku 1:1.

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník, Pernica, Brabec, Hloušek – Procházka, Hořava (58. Chorý) – Kopic (70. Kayamba), Čermák, Kovařík – Krmenčík (83. Beauguel)

FK Teplice

Grigar – Knapík, Čmovš, Shejbal – Paradin (29. Hyčka), Nazarov (46. Vyhnal), Kučera, Trubač (85. Radosta) – P. Mareš – Řezníček, J. Mareš

statistiky

Branky: 11. Pernica – 24. Shejbal, ŽK: Kopic, Procházka, Chorý – Nazarov, P. Mareš, Řezníček, Shejbal, Rozhodčí: Rejžek – Moláček, Kříž

Diváci: 6118

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka