Viktoriáni remizovali v generálce s Američany

V generálce na jarní část sezony se viktoriáni v Marbelle střetli s americkým týmem New England Revolution.

Cílená propagace v Plzni

Ačkoliv v závěrečném přátelském utkání na španělském soustředění vedl soupeř již o dvě branky, dokázali červenomodří v poslední desetiminutovce manko stáhnout a remizovat 2:2.

První výraznější příležitost měli viktoriáni v desáté minutě. Centr Kovaříka propadl k Milanu Petrželovi, který za vápno přihrál Patriku Hrošovskému – jeho ránu však brankář Cody Cropper vyrazil na rohový kop. Na druhé straně pár minut nato po centru Gila hlavičkoval nepřesně Juan Fernando Caicedo. Ve 26. minutě po rozehraném rohu nakrátko střílel díky centru Kovaříka Aleš Čermák, ale gólman týmu Revolution byl připraven.

New England se dostala do vedení ve 35. minutě. Po úniku po levém křídle proměnil svou šanci ekvádorský krajní záložník Cristian Penilla. Vyrovnat mohl Tomáš Chorý, který se ocitl osamocený před Codym Cropperem, jenže ten jej vychytal a i nadále byl velkou oporou týmu z Nové Anglie. Před poločasem ještě zahrozil střídající Teal Bunbury, jenomže tentokráte Aleš Hruška míč zachytil a udržel rozdíl pouze jednobrankový.

Do druhého poločasu poslal trenér Pavel Vrba tři nové hráče – Kayambu, Pernicu a Beauguela. A posledně jmenovaný měl hned v úvodu velkou šanci, jenomže jeho zakončení zastavila tyčka Knightonovy brány. Soupeř, který poslal do druhé půle novou jedenáctku, také zahrozil, ovšem Hruška zlikvidoval zakončení Diega Fagúndeze. Posléze znovu zahrozil Beauguel, který hlavičkoval po centru Čermáka jen těsně nad břevno.

V 67. minutě provedli viktoriáni další trojici střídání, do hry přišli Ekpai, Bakoš a Hořava. Šest minut poté se ovšem americký celek ujal dvoubrankového vedení, to když svou šanci proměnil Brian Wright, který se po pasu Fagúndeze ocitl sám před Hruškou. Poté Viktoria podruhé v utkání trefila tyčku, tentokráte to byl Milan Petržela. Necelých deset minut před koncem byl ve vápně faulován Marek Bakoš, následně nařízenou penaltu proměnil Jean-David Beauguel. Ihned poté přišel do hry místo Petržely Pavel Bucha.

Červenomodří měli velký tlak a dočkali se vyrovnání. Centr Joela Kayamby uklidil v 85. minutě do sítě Tomáš Hořava, 2:2! Krátce nato mohl obrat dokonat sám Kayamba, jenže pokus z voleje poslal nad bránu. Zápas tak skončil remízou 2:2.

Soustředění, pátek 1. 2. 2019, 15:00, Marbella Football Center

Plzeň: Hruška – Havel, Hejda, Hubník (46. Pernica), Limberský (67. Ekpai) – Procházka, Hrošovský (67. Hořava) – Petržela (82. Bucha), Čermák (67. Bakoš), Kovařík (46. Kayamba) – Chorý (46. Beauguel).

New England: 1. poločas: Cropper – Freitas, Farrell, Delamea Mlinar, Castillo – Buchanan, Herivaux, Caldwell, Penilla – J. F. Caicedo (31. Bunbury), Gil.
2. poločas: Knighton – Bye, Mancienne, Anibaba, Somi – Jones, Zahibo, Caldwell (61. Angking), Rennicks – Bunbury (61. Wright), Fagúndez.

Branky: 82. Beauguel (pen.), 85. Hořava – 35. Penilla, 73. Wright, Rozhodčí: Mazuela – Sanchez Palomo, Sanchez.

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka