Viktorii posílí záložník Lukáš Kalvach ze Sigmy Olomouc

Po Adamu Hlouškovi hlásí Viktoria Plzeň druhou velkou posilu na sezonu 2019/2020.

Cílená propagace v Plzni

Tříletou smlouvu s klubem podepsal perspektivní střední záložník Lukáš Kalvach.

23letý olomoucký odchovanec nastupuje na pozici defenzivního středního záložníka. V nejvyšší soutěži má momentálně odehráno 59 duelů, ve kterých vstřelil dvě branky a přidal tři asistence. V této sezoně vyslal ze své nohy 1403 přesných přihrávek, pouze 23 hráčů v celé lize bylo v tomto ohledu lepší. Oba góly vstřelil v březnu v duelu na hřišti Dukly Praha (Olomouc jej vyhrála 4:0).

Za přestup do Plzně je Kalvach velmi rád. „Vážím si toho, že si mě Viktorka vybrala. Plzeň je velký klub, má kvalitní hráče a dobré zázemí. Teď už bude vše záležet jen na mně, abych předváděl co nejlepší výkony,“ ví perspektivní středopolař. „Beru to jako velký krok v mé kariéře. Už se těším na nové spoluhráče, realizační tým a na celou přípravu,“ vyhlíží své nové angažmá s tím, že osobně se již zná s Tomášem Chorým, Romanem Hubníkem a Milanem Havlem.

„Plzeňské angažmá určitě bude výkonnostní posun. Viktoria má kvalitní kádr, ale myslím si, že když zapadnu a vše nám bude jako týmu fungovat, tak budeme pořád útočit na ty nejvyšší příčky. O místo v sestavě se budu muset porvat, je tu spousta kvalitních středních záložníků, například takový Patrik Hrošovský patří k těm nejlepším v lize a rád bych si s ním zahrál,“ dodává Lukáš Kalvach.

„Jde o vynikajícího hráče s velkými předpoklady a doufáme, že je v Plzni naplno prokáže. Lukáš Kalvach byl v našem hledáčku už delší dobu a svou výkonností náš zájem v podstatě jen potvrdil. Navíc díky svému charakteru na hřišti i mimo něj může být dobrým příkladem pro další mladé hráče v Plzni,“ řekl k transferu generální manažer klubu Adolf Šádek.

„Jsme rádi, že se po loňských neúspěšných námluvách vedení Viktorie k zájmu o Lukášovy služby teď znovu vrátilo. Potvrdilo se tím, že i v této sezóně pokračoval v konzistentních, vysoce kvalitních výkonech, díky kterým se zařadil mezi klíčové hráče Sigmy Olomouc. Jsme přesvědčeni, že je velmi dobře připraven na novou velkou výzvu a svojí „klidnou sílou“ vydatně pomůže týmu Viktorie Plzeň v dalších sezonách”, řekl Roman Brulík, předseda představenstva společnosti RBR SportConsult a.s., která Lukáše Kalvacha zastupuje.

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka