Viktorka jen remizovala se Slováckem 1:1

O další důležité body do tabulky bojovali Plzeňané v rámci 28. HET ligy na domácím hřišti proti Slovácku.

Cílená propagace v Plzni

Oproti poslednímu zápasu udělal trenér Pavel Vrba v základní sestavě čtyři změny. Do základní sestavy se podívali Milan Petržela, Tomáš Hájek, Jan Kovařík a Michael Krmenčík.

Úvodní šanci si do svých nohou vzali viktoriáni. Hned po půl minutě ohrozil z pravé strany hostujícího Milana Heču jeho jmenovec Petržela, brankář Slovácka ale míč vyrazil na roh. V 9. minutě předvedli červenomodří další pohlednou akci. Tomáš Hořava poslal přesný oblouček na Kovaříka, jenž z první nahrával do vápna Krmenčíkovi. Před plzeňským kanonýrem ale obrana moravského celku odvrátila na roh. Velká nepříjemnost přišla ve 14. minutě zápasu, kdy trenér Pavel Vrba musel sáhnout k brzkému střídání. Kvůli zranění z už tak zdeformované obrany odstoupil Tomáš Hájek, jehož nahradil Diego Živulič. Západočechy ale tato komplikace nezastavila a i nadále si vytvářeli nadějné šance. Během chvíle se dvakrát po sobě dostal do velké příležitosti Krmenčík, proti nejlepšímu střelci HET ligy ale v obou případech stál připravený Heča. Gólmana hostů následně vylekal i dalekonosný pokus Kovaříka z přímého kopu, který šel jen těsně mimo tři tyče. Po půl hodině hry se domácím povedl rohový kop, kdy si na centr Aleše Čermáka naskočil Hořava, jenže jeho hlavička netrefila prostor Hečovy brány. První poločas skončil pro domácí trochu krutě bez branek.

I do druhé pětačtyřicetiminutovky vlétli domácí fotbalisté jako uragán. Po pěti minutách mohl otevřít skóre Tomáš Hořava, jeho dalekonosnou střelu levačkou naneštěstí zastavila tyč. Z následné dorážky mířil kousek mimo Martin Zeman. Devětadvacetiletý záložník poté zkoušel roli nahrávače, když z levé strany poslal přesný centr na hlavu Michaela Krmenčíka. Jenže ten si i potřetí vylámal zuby na brankáři Slovácka. Zeman další přesnou přihrávkou vzduchem následně našel i nově příchozího Tomáše Chorého, ale ani on nedal své hlavičce přesná mířidla. A jak se říká, nedáš, dostaneš, tak to platilo i v 70. minutě – hosté se zásluhou Filipa Kubaly dostali do vedení. Viktoriáni se ze šoku mohli oklepat hned o čtyři minuty později, ale Krmenčíka opět vychytal výborný Heča. Pár chvil na to už domácí Doosan Arena bouřila. Tomáš Chorý ve vápně na nic nečekal a propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:1. Červenomodří mohli téměř okamžitě otočit vývoj utkání. Kopicovu ránu zpoza vápna vyrazil Heča jen před sebe, dorážející Chorý ale vystřelil pouze do ležícího gólmana hostí. V závěrečné tutovce zápasu se objevil Krmenčík, jenže vysoko přestřelil Hečovu svatyni. Západočeši tak v předposledním domácím zápase sezony remizovali se Slováckem 1:1.

Viktoria tedy vede ligu o sedm bodů, druhá Slavia má ale k dobru pondělní dohrávku na Dukle.

28. kolo, sobota 12. 5. 2018, 18:30, Doosan Arena

Plzeň: Kozáčik – Petržela (74. Bakoš), Řezník, Hájek (14. Živulič), Kovařík – Hořava, Hrošovský (C) – Zeman, Čermák (54. Chorý), Kopic – Krmenčík.

Slovácko: Heča – Juroška, Břečka, Krejčí (C), Reinberk – Janošek – Navrátil (76. Šimko), Sadílek, Machalík (57. Hofmann), Petr (83. Vasiljev) – Kubala.

Branky: 78. Chorý – 70. Kubala, ŽK: Zeman – Reinberk, Navrátil, Šimko, Břečka, Heča, Juroška, Rozhodčí: Příhoda – Hájek, Flimmel.
Diváci: 10108.

fcv

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka