Viktorka otočila skóre a porazila Slavii 3:1

Další z atraktivních zápasů se v neděli 28. srpna odehrál v plzeňské Doosan Areně. Do Štruncových sadů přicestovala v rámci 5. kola ePojisteni.cz ligy Slavia Praha, tedy celek, se kterým měla Viktoria nevyřízené účty ze závěru minulé sezóny.

Cílená propagace v Plzni

Trenér Roman Pivarník poslal na hřiště stejnou základní sestavu jako v případě posledního utkání s Ludogorcem Razgrad.

První si na míč sáhl domácí Matúš Kozáčik, který lapil ve čtvrté minutě balón před dotírajícím Hušbauerem. Ve třinácté minutě zchladili natěšenou Doosan Arenu hostující hráči. To když si ve vápně Plzně počínal neohroženě Škoda, jenž vzduchem přihrál kapitánu hostí Bílkovi. Ten se do míče opřel hlavou a rozjásal sektor hostujících fanoušků. Odpovědět mohl o dvě minuty později Michal Ďuriš, ale po Petrželově centru nedokázal míči předat tolik potřebnou trajektorii a balón se pouze přehoupl přes břevno slávistické branky. Ve dvacáté minutě vykouzlil pohledný trestný kop z hranice vápna Marek Bakoš. Jeho pokus ale hostující Berkovec vyrazil z brankové čáry. V následujících minutách dostali Plzeňané svého soupeře pod tlak a na vlastní polovinu ho skoro nepouštěli. Pokusům Hořavy, Hejdy i Matějů ale chybělo trochu více přesnosti. Limberského zakončení v 38. minutě sice Berkovcovi nadělalo problémy, napodruhé ale míč uklidnil v náručí.

Vstup do druhého poločasu se viktoriánům povedl na výbornou. Dlouhý míč Jakuba Hromady si před vybíhajícím brankářem Slavie zpracoval Milan Petržela a přesným lobem přes chybujícího Berkovce vyrovnal skóre utkání – 1:1! V 50. minutě vypálil na rohu malého vápna z otočky Marek Bakoš, obrana soupeře ale jeho pokus zblokovala stejně jako o čtyři minuty později Berkovec dalekonosnou Petrželovu pumelici. Hra se ve střední části druhého poločasu vyrovnala a po dlouhé době si na míč sáhl i Matúš Kozáčik. V pětašedesáté minutě vystřihli Plzeňští akci jako ze žurnálu. Jan Kopic se na levé straně ukázkově uvolnil, aby mohl následně na zlatém podnose předložit míč Lukáši Hejdovi. Plzeňský obránce neměl složitou pozici, když mu stačilo trefit míčem odkrytou část branky a rozpoutat veselí na tribunách Doosan Areny – 2:1!. V 67. minutě poslal Roman Pivarník na hřiště první čerstvé síly. Místo Michala Ďuriše přišel na hrací plochu Michael Krmenčík. O minutu později uviděl jako první v červeno-modrém dresu v zápase žlutou Kartu Tomáš Hořava. V sedmdesáté minutě přišel čas pro plzeňského navrátilce Martina Zemana, který vystřídal Milana Petrželu. A byl to právě staronový plzeňský záložník, který na levé straně motal hlavu slávistickému rychlíkovi. U Zemana začla i třetí gólová akce Viktorie. Plzeňan s devítkou na zádech přiťukl míč Tomáši Hořavovi, který poslal do vápna Slavie ideální centr. Na ten si vyskočil Krmenčík a rozhodl o dvoubrankovém náskoku Viktorie – 3:1! Na závěrečné minuty nahradil Marka Bakoše na hřišti Jan Baránek. V poslední šanci zápasu se ocitl v nastaveném čase znovu Krmenčík, ale hlavou v pádu poslal míč vysoko nad břevno.

Viktoria porazila Slavii Praha 3:1, když třemi brankami ve druhém poločase otočila vývoj utkání.

foto: fcv


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 28.08.2016 21:34



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka