Viktorka otočila zápas s Jabloncem v samotném závěru

Nadstavbová část ligy se rozběhla! Viktoriáni v historicky první prodloužené fázi soutěže přivítali v úvodním duelu na domácím hřišti Jablonec a nutno říci, že to byly nervy až do konce.

Cílená propagace v Plzni

Hosté šli do vedení gólem Doležala, nakonec se však Plzeňané díky skvělému závěru radovali ze tří bodů.

Jablonec vstoupil do zápasu opravdu dobře. Nejprve z dálky pouze protáhl Aleše Hrušku slovenský záložník Jakub Považanec, ale z druhé šance už se hosté zaradovali. Miloš Kratochvíl ve středu hřiště obral o míč Davida Limberského, přihrávkou vysunul Michala Trávníka, který ještě našel Martina Doležala zcela osamoceného na malém vápně a pro útočníka zelenobílých už tak nebyl problém skórovat.

Ve 20. minutě měli viktoriáni hodně blízko k vyrovnání. Centr Jana Kovaříka vyrazil Vlastimil Hrubý pouze na Radima Řezníka, jenže ten ve skluzu pálil pouze do tyče. V další tutovce už se ale zase objevili Jablonečtí. Ve velkém zmatku se k míči ve vápně dostali Jovovič, Doležal a poté i Považanec, ale střely hráčům buď nesedly, nebo byly zablokované.

Ještě před koncem poločasu mohli hosté dokonce dvakrát odskočit na vyšší gólový rozdíl. Vladimir Jovovič a poté také Martin Doležal se z protiútoku řítili sami na Aleše Hrušku, naštěstí své pokusy netrefili mezi tři tyče.

Trenéru Pavlu Vrbovi se evidentně hra v úvodní pětačtyřicetiminutovce nelíbila, a proto sáhl ke střídání už ve 38. minutě. Místo Tomáše Chorého přišel na hřiště Marek Bakoš. Soupeř už náskok do půle udržel, i když to ještě před jejím koncem zkoušel levačkou Tomáš Hořava. Do kabin se tak šlo za stavu 0:1.

Západočeši se do své další nebezpečné akce dostali až půl hodiny před koncem. Marek Bakoš pěkně přihrál osamocenému Radimu Řezníkovi, plzeňský obránce však napálil míč nad břevno. A tak to mohl být znovu Jablonec, který odskočí. Martin Doležal po obrovském nedorozumění domácí obrany sebral míč, ještě ho přihrál do lepší pozice Miloši Kratochvílovi, tomu ale za pět minut dvanáct v gólu zabránil Hruška.

Gólman Viktorie, který proti Jablonci chytal svůj 250. ligový zápas, se poté vytáhl také proti nebezpečné střele Bogdana Vatajelua. Severočeši nevyužili ani další své dvě šance. Nejprve střelu Martina Doležala vyrážel Hruška pouze na roh, z následné standardní situace útočník hostů hlavičkoval vedle.

A tak neproměněné příležitosti hostů využila Viktorka. Nejprve si v 84. minutě přesný přízemní centr Joela Kayamby srazil do vlastní brány při souboji s Kovaříkem Tomáš Holeš, o čtyři minuty později bylo však ještě veseleji. Znovu to byl střídající Kayamba, který z pravé strany tentokrát vymyslel vysoký centr na Jeana-Davida Beauguela a francouzský hroťák se stal hrdinou utkání. Plzeňští už totiž výsledek 2:1 udrželi do konce utkání a radovali se tak z prvních tří bodů nadstavbové části Skupiny o titul.

N1, neděle 5. 5. 2019, 18:00, Doosan Arena

Plzeň: Hruška – Řezník, Hejda, Pernica, Limberský – Kopic (77. Kayamba), Hořava (63. Pačinda), Hrošovský, Kovařík – Beauguel, Chorý (38. Bakoš)

Jablonec: Hrubý – Holeš, Hovorka, Břečka, Sobol – Hübschman – Kratochvíl (85. Acosta), Trávník (89. Pilík), Považanec, Jovovič (70. Vatajelu) – Doležal

Branky: 83. Holeš (vl.), 88. Beauguel – 11. Doležal, ŽK: Chorý – Hovorka, Trávník, Holeš, Rozhodčí: Berka – Flimmel, Podaný.
Diváci: 7943.

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka