Viktorka porazila Brno 3:0 a drží šňůru bez ztráty bodu

V neděli 22. října bojovali viktoriáni na domácím stadionu o další tři ligové body a také prodloužení vítězné série. Soupeřem se jim stala brněnská Zbrojovka s trenérem Romanem Pivarníkem, jenž se tak vrátil do Doosan Areny.

Cílená propagace v Plzni

Do základní sestavy se proti Brnu vrátil Martin Zeman nebo s obličejovou maskou hrající David Limberský. První šance Viktorie přišla v 7. minutě, kdy po rohovém kopu hlavičkoval Lukáš Hejda, jeho pokus proskočil metr vedle tyče. O deset minut později dostali Plzeňané míč do branky, rozhodčí ho ale kvůli ofsajdu neuznal. Po půlhodině hry už Doosan Arena bouřila naostro, spolupráce dvou reprezentantů zafungovala na jedničku, když Jan Kopic ideálně našel rozběhnutého Krmenčíka. Ten si položil i gólmana Melichárka a střelou do prázdné branky otevřel gólový účet utkání – 1:0 pro Plzeň. Ve 39. minutě řádně provětral Melichárkovy rukavice tvrdou střelou Hořava, těsně před Kolářem dokázal ještě brněnský brankář vyrazit míč mimo jeho dosah. O několik chvil později už všichni fanoušci znovu točili šálami nad hlavou. Ve 42. minutě přiklepl Michael Krmenčík centrovaný míč hlavou k Tomáši Hořavovi, jenž neměl problém rozvlnit síť – 2:0 pro Plzeň. Krátce nato mohl navýšit skóre ještě Daniel Kolář, ale jeho hlavička jen těsně minula břevno. Plzeňské bavendo bylo ale nezastavitelné, narážečka v podání Viktoriánů vyvrcholila u Jana Kopice, jenž se těsně před závěrečným hvizdem první půle trefil z hranice malého vápna. Do kabin se tak šlo za stavu 3:0.

V úvodu druhé půle zvládl napravit svou nepřesnou rozehrávku Matúš Kozáčik, když pohotovým zákrokem vyrazil Juharův pokus. Plzeňané následně nepouštěli Zbrojovku na dostřel. Hrozit se pokoušel aktivní Koné ve spolupráci se Škodou, ale obrana červeno-modrých zůstávala pozorná. První střídání Viktorie přišlo na řadu v 71. minuty, kdy Michaela Krmenčíka nahradil na hřišti exbrněnský Jakub Řezníček. Za osm minut opustil hrací plochu i Martin Zeman, novým mužem na trávníku se stal Václav Pilař. V jednaosmdesáté minutě běžel na branku hostů Jakub Řezníček, tísněn obráncem ale vystřelil těsně mimo. O chvíli později se z dalšího úniku pokoušel Řezníček oslovit před prázdnou bránu nabíhajícího Koláře, ten ale na míč o krok nedosáhl. Poslední střídání realizoval trenér Vrba v 84. minutě, kdy Limberského vyměnil za Havla. Aspoň pokus o čestný gól si v závěrečných minutách zápasu připsal Martin Juhar, jeho střela ale byla nepřesná. Viktoria porazila Zbrojovku Brno 3:0.

11.kolo, neděle 22.10.2017, 17:00

Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hájek, Limberský (84. Havel) – Hořava, Hrošovský – Kopic, Kolář (C), Zeman (79. Pilař) – Krmenčík (72. Řezníček).

Brno: Melichárek (C) – Vraštil, Pavlík, Kijanskas, Jablonský – Sedlák – Juhar, Pilík (78. Buchta), Škoda, Lutonský (76. Přichystal) – Koné.

Branky: 30. Krmenčík, 42. Hořava, 45. Kopic, ŽK: Hájek – Juhar, Pavlík, Rozhodčí: Ginzel – Kotalík, Černý.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 22.10.2017 20:46



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka