Viktorka porazila Jablonec 1:0 a tlačí se na Slavii

Pro utkání proti Jablonci měl Pavel Vrba opět k dispozici kapitána Romana Hubníka, naopak místo vykartovaného Chorého se na hrot útoku postavil Jean-David Beauguel.

Cílená propagace v Plzni

Vítěznou trefu ale obstaral v 22. minutě Roman Procházka, který se krásnou střelou o tyč prosadil už popáté v probíhajícím ligovém ročníku. Své první minuty si v Doosan Areně odkroutili také Erik Pačinda a Jakub Brabec.

Po opatrném začátku z obou stran se ve dvaadvacáté minutě opřel do balonu zpoza vápna Roman Procházka a nádherným volejem jej o vzdálenější tyč uklidil za záda brankáře Hrubého. Jablonečtí se dostali do první větší šance o chvíli později, když hlavičkoval ve vápně nehlídaný Martin Doležal. Ten potvrdil dobrou formu a hned z první příležitosti dokázal pořádně zahrozit, jeho pokus totiž orazítkoval pravou tyč Hruškovy branky.

Před pauzou to zkoušel po získání odraženého míče na hranici pokutového území také Patrik Hrošovský, jeho pumelice ale prosvištěla nějaký ten metr kolem levé tyče. Těsně pak nedosáhl na dobrý centr Procházky ani Havel, do kabin šli tak viktoriáni s jedobrankovým náskokem.

Po pauze byli blízko vyrovnání hosté, kteří se po nedorozumění v obraně domácích ocitli ve vyložené šanci, proti Trávníkovi ale dokázal zareagovat Aleš Hruška. Míč se pak dostal ještě k Doležalovi, který zkoušel z úhlu trefit odkrytou bránu, jeho pokus ale zablokoval na poslední chvilku Roman Hubník.

Svých prvních minut před plzeňskými fanoušky se dočkal Erik Pačinda, který šel na hřiště zhruba po hodině hry, další šanci měli ale opět hosté – a opět Doležal – přes obránce se mu ale nepodařilo balon procedit až k brance.

První start v Doosan Areně si užil také Jakub Brabec, který v samotném závěru pomohl ubránit vítězství 1:0.

23. kolo, sobota 2. 3. 2019, 15:00, Doosan Arena

Plzeň: Hruška – Havel, Hubník, Pernica, Limberský – Hrošovský, Procházka – Kayamba (60. Pačinda), Hořava (89. Brabec), Kovařík – Beauguel (54. Bakoš).

Jablonec: Hrubý – Holeš, Hovorka, Břečka (88. Chramosta), Sobol – Kubista – Acosta (86. Pleštil), Trávník (83. Pilík), Považanec, Vatajelu, Doležal.

Branka: 22. Procházka, ŽK: Procházka, Limberský, Bakoš – Sobol, Považanec, Rozhodčí: Marek – Kubr, Hock.
Diváci: 8975.

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka