Viktorka porazila Jihlavu 2:0, titul ale bere Slavia

Fotbalisté Viktorie Plzeň v posledním 30. ligovém kole ročníku 2016/2017 porazili Jihlavu 2:0. Na titul to ale nestačilo, Slavia rozdrtila Brno 4:0 a dvoubodový náskok před druhou Plzní uhájila.

Cílená propagace v Plzni

V základní sestavě nastoupil místo Milana Petržely Jan Kopic, Tomáše Hájka pak nahradil Aleš Matějů. Jubilejnímu 600. zápasu Viktorie v první lize předcházela minuta ticha za nedávno zesnulého Davida Bystroně. Plzeň nakonec porazila Jihlavu 2:0.

Ve čtvrté minutě se z první vážnější akce dostala Viktoria do vedení, ale branka Marka Bakoše nebyla pro ofsajdové postavení Václava Pilaře uznána. Domácí celek v tlaku pokračoval, po centru Hrošovského ale těsně vedle branky hlavičkoval Michael Krmenčík. O minutu později šli viktoriáni konečně do vedení, když si střelu Marka Bakoše do vlastní branky srazil David Štěpánek. Krásnou individuální akcí se poté prezentoval Václav Pilař, chybělo jí už jen přesnější zakončení. Do další příležitosti se dostal Aleš Matějů po pasu od Kopice, nicméně i on pálil mimo tři tyče. A aby toho nebylo málo, tak o chvíli později trefil Lukáš Hejda tyčku. Ve 30. minutě se znovu činil gólman Jihlavy Jan Hanuš, jenž vychytal Marka Bakoše. Posléze se situace opakovala, a to rovnou dvakrát. Slovenský forvard zkrátka na brankáře Jihlavy ne a ne znovu vyzrát. První půle tak skončila za stavu 1:0 pro Viktorii Plzeň.

Do druhé půle nastoupily oba celky beze změn v sestavě. Ve 48. minutě se ke střele odhodlal Batioja, Petr Bolek byl ale pozorný a míč chytil. Několik minut poté zahrávala Viktoria roh – k hlavičce se dostal Lukáš Hejda, ale míč poslal vedle Hanušovy brány. V 63. minutě došlo na domácí straně ke střídání, Petr Bolka v brance nahradil Dominik Sváček, který si tak zamířil odbýt svou ligovou premiéru. O chvíli později mohl na 2:0 navýšit Krmenčík, ale Hanuš vytáhl pozorný zákrok. V průběhu 67. minuty došlo k druhému střídání v družině Zdeňka Bečky, když Pilaře nahradil Petržela. O tři minuty později se v obrovské šanci zjevil Krmenčík, ale míč tváří v tvář Hanušovi poslal těsně vedle tyče. K poslednímu střídání Západočechů v sezoně 2016/2017 došlo v 73. minutě, kdy Krmenčíka nahradil Tomáš Poznar. Zápas už se poté spíše dohrával v poklidném tempu, kdy Viktoria držela míč na svých kopačkách. A dočkala se ještě druhého gólu, když po centru Hrošovského dopravil míč do vlastní branky opět Štěpánek. Plzeňané se tak s ročníkem rozloučili vítězstvím 2:0!

30. kolo, sobota 27.5.2017, 17:00, Doosan Arena

Plzeň: Bolek (63. Sváček) – Matějů, Hejda, Hubník (C), Limberský – Hrošovský, Hořava – Kopic, Bakoš, Pilař (67. Petržela) – Krmenčík (73. Poznar).

Jihlava: Hanuš – Kryštůfek, Štěpánek, Mišůn, Urdinov – Batioja (89. Hron), Vaculík (C), Novotný (70. Záviška) – Ikaunieks, Popović (85. Duba) – Dvořák.

Branky: 14. Štěpánek (vl.), 88. Štěpánek (vl.), ŽK: Urdinov, Rozhodčí: Zelinka – Paták, Pelikán.
Diváci: 10493.

foto: fcv


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka