Viktorka porazila Slavii a snížila její náskok na tři body!

Pavel Vrba sáhl před jarním šlágrem opět k několika změnám. V útoku nastoupil Tomáš Chorý, který trenérovi tuto důvěru ještě před pauzou splatil vedoucí brankou.

Jarní servisní akce AUTO CB

Slávisté dostali viktoriány pod tlak zejména ve druhé půli, Plzeňští se ale ubránili a navíc dokázali před koncem ještě jednou udeřit. První domácí trefu zaznamenal Jean-David Beauguel.

Hned zkraje utkání v šesté minutě se ocitl ve velké šanci domácí kapitán Roman Hubník. Ten si naskočil na centr Hrošovského z přímého kopu, hlavou ale těsně minul vzdálenejší tyčku. Na druhé straně pak pálil z hranice vápna Stoch, jeho tečovaný pokus skončil také mimo.

Ve dvacáté minutě to zkoušel po vyhraném souboji na ose hřiště střelou ze střední vzdálenosti Tomáš Chorý, jeho dělovku však dokázal brankář Kolář vyrazit před sebe. O chvíli později pak vysoký útočník ve vápně zastavil balon pro Hubníka, ten ale z těžkého voleje ve spěchu nezamířil přesně. Další příležitost Plzně vytvořil Joel Kayamba, který se na vlastní polovině dostal k balonu a rychlým sprintem přes celé hřiště jej zavedl až do pokutového území soupeře. Následnou přihrávku do náběhu ale Hořava netrefil ideálně.

Skóre tak otevřel až minutu před koncem první půle Tomáš Chorý. Hrošovský našel krásným lobem přes obranu ve vápně volného Limberského, který balon předložil zpět právě před Chorého a ten už si při zakončení věděl rady!

Slávisté se málem dočkali vyrovnání ve dvaapadesáté minutě, kdy Souček dorážel za Hrušku Bořilův střílený pas na malé vápno, tento gól ale kvůli ofsajdu neplatil. I nadále měli ve druhém poločase herní převahu zejména co do držení míče slávisté, obrana Viktorie ale úspěšně odolávala.

Nakonec se prosadil střídající útočník Jean-David Beauguel, který hlavou zakončoval výbornou akci po ose Petržela – Havel. Právě Milan Havel předložil francouzskému dlouhánovi výborný centr před malé vápno a Beauguel si mohl vychutnat první trefu před domácími fanoušky. Navíc tím zpečetil veledůležité vítězství v poměru 2:0.

Fanoušci nám zase strašně pomohli, chválil Pavel Vrba po výhře nad Slavií

Veledůležité tři body! Viktoriáni v souboji se Slavií vyhráli na domácí půdě 2:0 a stáhli náskok vedoucího týmu tabulky na tři body. Po konečném hvizdu logicky panovala spokojenost jak u Romana Hubníka, tak u hlavního trenéra Plzně Pavla Vrby.

„Zápas byl vyrovnaný. V prvním poločase jsme možná byli lepší, měli jsme tři čtyři situace, kdy jsme mohli dát gól. Rozhodlo asi to, že jsme ve vápně měli více prostoru a byli důraznější,“ hodnotil utkání Pavel Vrba.

Kapitána červenomodrých potěšilo zejména to, s jakým nasazením viktoriáni odehráli duel s vedoucím celkem FORTUNA:LIGY. „Slavii jsme do žádné výraznější gólovky nepustili, zvládli jsme to týmově. Kluky musím pochválit, každý tam dnes od první do poslední minuty nechal všechno,“ velebil si Hubník.

Čtyřiatřicetiletý obránce se po konci zápasu pořádně rozdováděl, když si vzal na starost vítěznou děkovačku. „To jsem si hodně užil. Jsem rád, že jsme vyhráli a že to mohlo proběhnout. Je to něco jiného a věřím, že i to náš tým povzbudí,“ řekl.

Západočeši tak o něco blíže poskočili k prvnímu místu v tabulce. „Jsem rád, že jsme Slavii stáhli na tři body, což je po tolika kolech hodně důležité, abychom byli na dostřel a nebyli jsme někde v dáli,“ usmíval se pětapadesátiletý kouč.

Rodák z Přerova si také pochvaloval atmosféru, kterou v důležitém utkání vytvořili domácí příznivci. „V Plzni jsou prostě úžasní fanoušci, byli pro nás zase dvanáctým hráčem v zádech. To nám strašně pomohlo,“ uzavřel Vrba.

21. kolo, neděle 17. 2. 2019, 17:00, Doosan Arena

Plzeň: Hruška – Havel, Pernica, Hubník, Limberský – Procházka, Hrošovský – Kayamba (68. Petržela), Hořava (89. Bakoš), Kovařík – Chorý (58. Beauguel).

Slavia: Kolář – Coufal, Kúdela, Ngadeu Ngadjui, Bořil – Hušbauer, Souček – Stoch, Ševčík (46. Král), Zmrhal (71. van Buren) – Olayinka (76. Škoda).

Branky: 45. Chorý, 82. Beauguel, ŽK: Limberský, Hubník – Ševčík, Hušbauer, Olayinka, Rozhodčí: Franěk – Moláček, Kříž.
Diváci: 11 140.

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka