Viktorka remizovala v Teplicích, na Spartu má náskok 6 bodů

FC Viktoria Plzeň se v rámci 24. kola SYNOT ligy utkala s Teplicemi. I když byla v utkání lepším týmem, dvakrát orazítkovala břevno a jednou tyč, gól nedala. Ze severu Čech si tak viktoriáni odvezli bod za remízu 0:0 a v tabulce SYNOT ligy navýšili náskok na druhou Spartu na 6 bodů.

Jarní servisní akce AUTO CB

Úvod zápasu divákům Na Stínadlech mnoho fotbalové krásy nenabídl. Hrálo se ve středu hřiště a vypadalo to, jakoby se oba týmy neměly čím překvapit, protože spolu v minulých dnech hrály čtvrtfinále Poháru FAČR. První střela utkání přišla až ve 26. minutě, ale stála za to. Centr z levé strany dolétl k Rajtoralovi, který nádherně vypálil z první. Nebýt teče jednoho z obránců Teplic, skončila by rána pravděpodobně v bráně a ne pouze na břevně. O čtyři minuty později sehráli viktoriáni originální signál při standardní situaci. Kovařík rozehrál po zemi na Hrošovského, který poslal z první míč na Rajtorala. Ten opět z první našel na malém vápně Mahmutoviče, který s přispěním obránce bohužel přestřelil. Výběr trenéra Miroslava Koubka domácí tým pořádně tlačil a ve 34. minutě měl další šanci. Tomáš Hořava na velkém vápně nalil Procházkovi, který vystřelil z první tvrdou ránu, ta ale opět pouze orazítkovala břevno. Teplice se v podstatě nedostávaly ze svojí poloviny a Matúš Kozáčik byl úplně bez práce. Do šaten se nakonec šlo za nerozhodného stavu 0:0.

Druhý poločas začal podobně jako ten první – opatrná rozehrávka na obou stranách a především boj ve středu pole. Až v 53. minutě opět zahrozila Viktoria, když Kovaříkův centr jen o pár centimetrů minul Hořava a míč šel kousek vedle branky. Teplice se postupně otrkávaly a snažily se také dostat do útoku. V 67. minutě centroval Hora do plzeňského vápna a našel Potočného, kterého ale vychytal Kozáčik. O minutu později se na polovině hřiště uvolnil Litsingi a mířil sám na branku, včas ho doběhl Limberský a soupeře obral o balon. Na začátku 70. minuty se do zakončení na druhé straně dostal střídající Holenda, který orazítkoval tyč Grigarovy branky.

Tlak Plzně s blížícím se závěrem utkání neustále sílil, ale gól ne a ne přijít. V 79. minutě si postavil volný přímý kop kousek za vápnem Kovařík a jeho povedenou ránu Grigar s vypětím všech sil vyrazil na roh. O pár minut později už se teplický gólman pouze ohlédl za střelou Hrošovského, který se snažil uklidit míč k tyči. Pokus slovenského záložníka ale mířil vedle. V nastaveném čase se štěstím prošel do vápna domácích Kovařík, naservíroval míč Vaňkovi, který vypálil z první. I jeho pokus se ale mezi tyče nevešel.

Na Stínadlech tak branka nepadla, FC Viktoria Plzeň v Teplicích remizovala 0:0. Poprvé v jarní části SYNOT ligy tak Západočeši ztratili body, nicméně v tabulce zvýšili náskok na druhou Spartu už na 6 bodů.


24.kolo, pondělí 20.4.2015, 18:00, 8600

Teplice: Grigar – Vondrášek, Lüftner, D. Jablonský, Krob – Ljevakovič, Vachoušek (C), Táborský (90. Matula), Hora, Litsingi (90. Takács)– Potočný (86. Chukwuma)

Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Procházka, Hubník, Limberský - Vaněk, Hrošovský - Petržela (65. Pilař), Hořava, Kovařík - Mahmutovič (60. Holenda)

ŽK:Krob, Potočný - Limberský , Rozhodčí:Marek – Nádvorník, Caletka ,


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka