Viktorka vstoupila do nového ligového ročníku vítězstvím nad Olomoucí

Nový ročník FORTUNA:LIGY se opět roztočil na plné obrátky. Západočeši v rámci 1. kola přivítali na svém hřišti Sigmu Olomouc a fanoušci mohli domů odcházet spokojeni. Jejich oblíbenci totiž úvod sezony zvládli.

Cílená propagace v Plzni

Plzeňané naskočili do zápasu nabiti novou energií a během prvních minut mohli hned několikrát otevřít skóre ve svůj prospěch. Hodně aktivní byl na pravé straně Radim Řezník, který dvakrát krásně našel ve vápně Michaela Krmenčíka, tomu ale při obou šancích chyběly centimetry.

Příležitosti k otevření střelecké listiny Plzně v sezoně 2019/20 měl také Aleš Čermák, ale ani jemu štěstí při dvou pokusech nepřálo. Západočeši sice byli od začátku duelu aktivní, ale jako první se bohužel radovali hosté. Nařízenou penaltu proměnil Jakub Plšek.

V Doosan Areně bylo smutno pouze šest minut. Aktivní Aleš Čermák ve 40. minutě nacentroval za olomouckou obranu na Joela Kayambu a konžský záložník se dočkal svého prvního gólu v červenomodrém dresu, který také řádně oslavil – dvojitým saltem před kotlem fanoušků. Oblíbenec plzeňských tribun trefou z otočky zařídil poločasovou remízu 1:1.

Také do druhé pětačtyřicetiminutovky vstoupili lépe domácí fotbalisté, kteří předváděli jednu krásnější akci než druhou. Zaslouženého vedení se dočkali v 72. minutě. Opět to byl Aleš Čermák, jenž se před velkým vápnem šikovně prosmýkl mezi hráči Olomouce, našel Jana Kopice a ten nekompromisně levačkou otočil průběh zápasu na stranu Viktorie.

Plzeňští se mohli ještě v závěru utkání několikrát uklidnit třetí pojišťovací brankou, a jednu také vstřelili! V úplném závěru se chytrým lobem prosadil střídající Jan Kovařík a u jeho gólu potřetí v sobotní večer asistoval Aleš Čermák. Viktoriáni zvládli první zápas sezony, vyhráli 3:1 a připsali si úvodní tři body do ligové tabulky.

1. kolo, sobota 13. 7. 2019, 19:30, Doosan Arena

Plzeň: Hruška – Řezník, Hejda (34. Pernica), Brabec, Limberský – Hrošovský, Kalvach – Kayamba, Čermák, Kopic (88. Kovařík) – Krmenčík (78. Chorý)

Olomouc: Reichl – Sladký, Beneš, Štěrba, Vepřek (90. Zmrzlý) – Texl (70. Pilař), Houska, Greššák, Plšek (81. Nešpor), Falta – Yunis

Branky: 40. Kayamba, 71. Kopic, 90+4. Kovařík – 34. Plšek (pen.), ŽK: Kopic, Kayamba – Štěrba, Greššák, Falta, Yunis, Vepřek, Látal (trenér), 2. ŽK+ČK: 70. Yunis, Rozhodčí: Pechanec – Flimmel, Melichar.
Diváci: 9611.

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka