Viktorka vyhrála v Liberci, v lize je celkově druhá

Pavel Vrba do zápasu v Liberci udělal jen jednu změnu oproti vítězné sestavě ze středy, a to ještě vynucenou.

Cílená propagace v Plzni

Vykartovaného Hejdu nahradil v sestavě Luděk Pernica. Skóre otevřel hned po pár minutách pěknou střelou Tomáš Hořava, pojistku na vítězství pak přidal v 90. minutě z penalty Patrik Hrošovský.

Povedený vstup do utkání v podání Viktorie korunoval už v 8. minutě úvodní brankou Tomáš Hořava. Ten navázal na svou střeleckou formu z posledních týdnů, před vápnem převzal přihrávku od Kayamby a balon levačkou uklidil do pravého horního rohu liberecké branky.

Domácí se pokusili odpovědět v průběhu první půle skrze zakončení Petera Musy – ten nejprve hlavičkoval po prudkém centru mimo branku a přesně nemířil ani později, když se plzeňské obraně nepodařilo zcela odvrátit jeden z dalších pasů směřujících do vápna. Musa ve snaze o rychlé zakončení podklouzl. Dobrou šanci měl pár chvilek nato také Potočný, ani on ale Hrušku nezaměstnal.

Krátce před pauzou pálil z uctivé vzdálenosti liberecký Mara a jeho pokus se snášel přesně ke vzdálenější tyči plzeňské brány, Aleš Hruška však vytáhl parádní robinzonádu, balon vyrazil a udržel těsný náskok svého týmu.

Ve druhém poločase už toho bez mála čtyři a půl tisíce diváků na stadionu u Nisy mnoho zajímavého neviděly. Mírně aktivnější Liberec si vytvořil několik náznaků, ale výrazněji už Aleše Hrušku neprověřil. Naopak Viktoria udeřila v závěru podruhé. V devadesáté minutě skóroval z nařízeného pokutového kopu kapitán Patrik Hrošovský a stanovil konečné skóre 2:0 pro Plzeň.

N4, neděle 19. 5. 2019, 15:00, Stadion U Nisy

Liberec: Nguyen – Fukala, Kačaraba, Mara, Hybš – Breite, Oscar – Potočný (78. Micovčák), Sýkora, Pešek (46. Koscelník) – Musa (64. Pázler)

Plzeň: Hruška – Řezník, Pernica, Brabec, Limberský (55. Pačinda) – Hořava, Hrošovský – Kopic (79. Petržela), Kayamba, Kovařík – Beauguel (72. Chorý)

Branky: 8. Hořava, 90. Hrošovský (pen.), ŽK: Musa, Oscar – Pernica, Kopic, Řezník, Hořava, Chorý, Rozhodčí: Franěk – Kříž, Kotalík
Diváci: 4488.


Plzeňská Viktoria sice veze z Liberce tři body za výhru 2:0, přesto již před posledním kolem FINÁLE FORTUNA:LIGY nemá šanci na obhajobu titulu. Slavia totiž poslední potřebný bod získala proti Baníku. „Jsme samozřejmě zklamaní,“ shodovali se po zápase viktoriáni.

Napřáhl za vápnem a levou nohou poslal míč do horního růžku liberecké branky. Gól Tomáše Hořavy nasměroval Viktorku za vítězstvím v Liberci. „Kayi (Joel Kayamba) mi to tam krásně dal, neměl jsem moc času a střílel z první. Zapadlo to tam pěkně,“ popsal záložník svoji trefu. „Liberec hraje vždy agresivní fotbal plný nasazení, takže jsme rádi, že jsme duel zvládli vítězně, i když ve druhém poločase jsme nebyli tak aktivní,“ dodal.

Stejně hodnotil zápas i kouč Pavel Vrba: „První půle byla z naší strany určitě lepší, využili jsme v ní jednu situaci a šli do vedení. Ve druhém poločase jsme až na jednu výjimku domácí do ničeho nepustili, zvítězila naše trpělivost, kdy jsme si počkali a následně se prosadili.“

I přes tříbodový zisk je jisté, že obhajoba mistrovského titulu letos nevyjde. „Je to zklamání, protože Viktorka myslí vždy na ty nejvyšší příčky. Získat titul je těžké a obhájit ještě těžší, nám se to bohužel nepodařilo,“ měl jasno Tomáš Hořava. „Beru to tak, že jsme byli blízko a nezvládli přímo souboj na Slavii,“ přidal gólman Aleš Hruška. Kouč Pavel Vrba rovněž viděl jako hlavní příčinu přímý souboj v Edenu. „Abychom byli féroví, musíme říct, že Slavia má titul zaslouženě. My jsme uhráli s nadstavbou rekordní počet bodů, ale soupeř měl výjimečnou sezonu.“

„Sluší se Slavii pogratulovat. Ale my jsme za posledních sedm sezon skončili vždy nejhůře druzí, takže to také není úplně špatné,“ uzavřel Tomáš Hořava.

Příští neděli čeká viktoriány poslední duel sezony před domácím publikem. „Věřím, že fanoušci přijdou na poslední zápas. Budeme chtít vyhrát a rozloučit se se sezonou vítězně,“ zve na duel Tomáš Hořava, který sice nebude moci hrát kvůli karetnímu trestu, ale zápas si ujít nenechá.

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka