Viktorka vyhrála v Mladé Boleslavi 2:0 a dál drží stoprocentní šňůru

V sobotu 23. září zavítali hráči Viktorie Plzeň na hřiště Mladé Boleslavi k utkání 8. kola HET ligy. Neporažený lídr soutěže chtěl i na půdě soupeře z města automobilů uspět, navzdory tomu, že domácí modro-bílí po nevýrazném úvodu sezóny zvládli v posledních dvou kolech zvítězit.

Cílená propagace v Plzni

Domácí začali aktivně, jenže střely Matějovského ani Chramosty zpoza pokutového území nebyly přesné. Plzeň odpověděla nejlepším možným způsobem. Po ose Petržela – Limberský se míč dostal k Michaelu Krmenčíkovi, jemuž nedělalo problém otevřít skóre utkání – 1:0 pro Plzeň! O několik okamžiků později oslovil Hrošovský Kopice, jenž elegantně přehodil brankáře Vejmolu. Radost viktoriánů přerušil zdvižený praporek pomezního rozhodčího značící ofsajd. Chuť si Plzeňané spravili ve čtrnácté minutě, kdy znovu Limberský posílal míč do vápna ke Krmenčíkovi. Ten si i ve své druhé konfrontaci s domácím gólmanem věděl rady – 2:0 pro Viktorii! V pětadvacáté minutě zkrotil Kozáčik Marešův pokus z nebezpečného prostoru. Viktoriánům se při přechodu do útoku dařily rychlé kombinační akce, nejdříve po Petrželově přistrčení pálil Řezník, poté postupoval na branku sám Milan Petržela. Ani jedna z akcí ovšem brankou neskončila. O poločasové přestávce se šlo do kabin za dvojbrankového vedení Viktorie.

V úvodu druhé půle, kdy se nad boleslavským trávníkem hustě rozpršelo, pokračovala Viktoria v rychlé kombinační hře. Boleslavští se ovšem s výsledkem nechtěli smířit, jejich útoky ovšem končily buď před pokutovým územím nebo střelami z dálky, které Kozáčik jistě likvidoval. V 67. minutě utkání odešel ze hřiště Milan Petržela, kterého nahradil Martin Zeman. Na šance chudý druhý poločas zpestřila spolupráce Kopice s Krmenčíkem. Po přesně rozehraném rohovém kopu ale plzeňský střelec pálil prudce mimo. V 79. minutě absolvoval tvrdý souboj s domácím Magerou David Limberský. Ze hřiště musel být odnesen na nosítkách a ze střídačky byl narychlo povolán Milan Havel. Na závěrečné minuty se na hrací plochu dostal i Marek Bakoš, opačným směrem putoval střelec všech branek v zápase Michael Krmenčík. V zápase, který nabídl lepší podívanou ve své úvodní pětačtyřicetiminutovce, zvítězila Viktoria Plzeň nad Mladou Boleslaví 2:0.

8.kolo, sobota 23.9.2017, 18:00, Městský stadion

Mladá Boleslav: Vejmola – Pauschek, Chaluš, Stronati, Fleišman – Hubínek, Matějovský (C) – Přikryl (83. Vukadinovič), Chramosta (61. Komličenko), Mareš – Magera (71. Mebrahtu).

Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hájek, Limberský (80. Havel) – Hořava, Hrošovský – Petržela (67. Zeman), Kolář (C), Kopic – Krmenčík (88. Bakoš).

Branky: 3. Krmenčík, 14. Krmenčík, ŽK: Mareš, Magera, Fleišman – Limberský, Hrošovský, Petržela, Rozhodčí: Franěk – Antoníček, Caletka.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka