Vláda zavřela školy a zrušila akce nad 100 lidí i v kraji. Třeba v Besedě

Vláda ČR nařizuje opatření, která ovlivní pořádání veřejných akcí a uzavře školy.

Jarní servisní akce AUTO CB

V návaznosti na nařízení Vlády ČR oznamuje, že s účinností od 18.00 hodin dne 10.3. 2020 je zakázáno pořádání veřejných akcí s účastí nad 100 lidí. Od zítřka 11.3.2020 budou uzavřeny všechny základní, střední a vyšší odborné školy až do odvolání. Všechna opatření jsou platná bez výjimky na území Plzeňského kraje.

„Všichni ředitelé námi zřizovaných škol byli o omezení provozu informováni. Jsme si vědomi komplikací, které tato situace přináší, ale jde o opatření, která mají co nejvíce eliminovat šíření nákazy na území naší republiky. Buďme důslední a ukáznění tak, abychom v boji s koronavirem co nejvíce uspěli,“ říká hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard. 

S rušením akcí už se ozývají různé organizace, například divadla nebo Vodárna Plzeň. Ta zrušila 28. března Den otevřených dveří.  

Zrušeny jsou také akce v Měšťanské besedě. Opatření se týká všech akcí kulturního charakteru, a to i těch s návštěvností nižší než 100 osob, protože v prostorách není možné zajistit doporučené rozestupy mezi diváky.

V současné době probíhají jednání o náhradních termínech akcí. „Diváky budeme o nových termínech akcí informovat e-mailem, pokud nakupovali vstupenky online a zadali svou adresu, a také prostřednictvím webových stránek a facebooku,“ řekla Hana Kulawiaková ze společnosti Měšťanská beseda Plzeň s.r.o., která je provozovatelem objektu a zároveň pořadatelem většiny akcí. V případech, kdy nový termín nebude návštěvníkům vyhovovat, budou moci požádat o vrácení vstupného.

Společenské, vzdělávací a další akce, které v Měšťanské besedě pořádají nájemci sálů, budou od dnešního dne zrušeny při očekávané návštěvnosti nad 100 návštěvníků. Při nižším počtu návštěvníků bude o konání akce rozhodovat její pořadatel.

Aktuálně se opatření týkají akcí s datem konání do neděle 15. 3.2020 a nadále se budou řídit dalším vývojem situace a nařízeními vlády ČR až do jejich odvolání.

Měšťanská beseda zároveň zastavila předprodej vstupenek na kulturní akce, které se konají do 22. 3. 2020.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 10.03.2020 12:06



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka