Vodu v bazénu na Slovanech bude dezinfikovat UV záření

Město požádá o dotaci z Programu státní podpory sportu pro rok 2015 Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na pokrytí části nákladů spojených s nákupem a montáží UV systému pro dezinfekci bazénové vody ve velkém bazénu a dvou vířivkách v plaveckém areálu Slovany.

Jarní servisní akce AUTO CB

Dezinfekce vody UV zářením je progresivní technologický způsob zabezpečení vody. Jde o fyzikální způsob sanitace vody bez vlivu na chemické složení vody. Na proces likvidace bakterií i jejich sporů a virů má vliv krátkovlnné záření o vlnové délce cca 250 µm. Úprava UV paprsky nemění chemické vlastnosti vody, její chuť, nezpůsobuje zápach. Výhodou metody je, že nemůže dojít k předávkování jako u chemických způsobů sanitace vody. Instalací tohoto zařízení dojde k snížení hodnot vázaného chlóru, zvýší se kvalita desinfekce bazénových vod a dojde k úspoře provozních nákladů na nákup a spotřebu dávkované bazénové chemie a úspoře spotřeby energií. Osazením UV systému dojde ke zkvalitnění bazénové vody a tím ke zkvalitnění podmínek plavání všech návštěvníků areálu.

Projekt předpokládá 30% spoluúčast města na financování způsobilých nákladů projektu. Celkové náklady na dodávku a montáž zařízení představují dva miliony korun včetně DPH.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 04.02.2015 16:57



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka