Volné dny lákaly zvířata k volnému pohybu. Strážníci v Plzni odchytávali psy, kočky i holuba

Uplynulý víkend vylákal do ulic větší množství zvířat. Strážníci vyjížděli celkem k šesti psům, dvěma kočkám a jednomu poštovnímu holubovi.

Cílená propagace v Plzni

Psi 

Někteří nálezci nevyužili možnosti přivolat strážníky k nalezenému zvířeti a rozhodli se zvířata přepravit sami. Muž, který na svém pozemku nalezl  hnědobílou fenku křížence, si dal tu práci a odvedl ji na borskou služebnu MP. Další fenku - německého ovčáka – nálezkyně pro změnu odvedla až k psímu útulku, přestože ji našla pobíhat v Křimicích. Protože ani jedna z fen neměla čip, byly umístěny do psího útulku. Tam k nim v neděli přibyla ještě hnědá fena labradora odchycená v Masarykově ulici a béžový labrador pobíhající v Habrmannově ulici. Béžový labrador byl sice očipovaný, jeho majitelku se však na uvedené adrese nepodařilo zastihnout. Hlídka jí proto o odchytu jejího psa uvědomila prostřednictvím oznámení  zanechaného v poštovní schránce.    

Očipovaný byl i malý srnčí ratlík, pobíhající bez páníčka po Slovanské třídě, ani jemu však jeho čip nepomohl – muž, který byl uveden jako ratlíkův majitel a jemuž strážníci psa přivezli, tvrdil, že má svého psa doma. Zda toto tvrzení bylo pravdivé nebo se jen majitel psa chtěl elegantně zbavit, městská policie již nijak ověřit nemůže …

Ke své majitelce se tak v neděli večer dostala pouze fenka křížence, ke které strážníci vyjížděli do Kollárovy ulice. I ona už byla sice naložena do vozidla a převezena do psího útulku, nakonec však přeci jen byla zjištěna její majitelka a strážníci fenku vezli zpátky do Kollárovy ulice. Přestupek mladé ženy, která svého svěřence neuhlídala při venčení, byl vyřešen domluvou.

Zraněné kočky

Zatímco nalezení psi byli po zdravotní stránce v pořádku, kočkám pobyt na ulici evidentně nesvědčil – černobílé kotě pobíhající u silnice směrem na Letkov mělo viditelné zranění ocasu a pravé zadní packy a šedý perský kocour nalezený v Rabštejnské ulici byl v celkově špatném stavu, podvyživený  a chyběla mu značná část ocasu. O obě zvířata se po převozu postarali zaměstnanci útulku. 

Poštovní holub

Zcela v pořádku nebyl ani šedý poštovní holub, který asi 2 hodiny seděl u osobního vozidla v ulici Na Jíkalce. Okroužkovaného ptáka, který nemohl létat, strážníci převezli do Záchranné stanice živočichů.

foto: mp plzeň


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka