Vstupenky na Mezinárodní festival Divadlo v prodeji od 15. srpna

Již 26. ročník Mezinárodního festivalu Divadlo nabídne v Plzni od 12. září do 20. září aktuální výběr z evropské i domácí scény.

Jarní servisní akce AUTO CB

Uvede celkově sedm zahraničních souborů z Lotyšska, Maďarska, Polska, Slovenska, Slovinska a Švýcarska a osmnáct inscenací z českého divadelního prostředí za poslední rok. Na návštěvníky čeká řada doprovodných programů, představení pod širým nebem, výstavy či workshopy. Předprodej vstupenek začne 15. srpna na webu www.festivaldivadlo.cz, kde je k dispozici také celkový program. Vstupenky lze zakoupit i přes Plzeňskou vstupenku. Mezinárodní festival Divadlo podpořilo město Plzeň částkou 3,2 milionu korun.

V Plzni se představí mimořádný projekt Nachlass týmu Rimini Protokoll a slavného divadla Vidy ze švýcarského Lausanne, v němž se návštěvníci ocitají na návštěvě v pokojíčcích osmi skutečných lidí, kteří se z různých důvodů připravovali na svou smrt. Nyní mají diváci možnost pomyslně se s nimi setkat v jejich nepřítomnosti.

Další bude vítězná inscenace festivalu Božská komedie Tajný život Friedmanových krakovského Teatru ludowého. Hra inspirovaná skutečným případem americké židovské rodiny je sugestivním divadelním experimentem, pracujícím s nezvyklou blízkostí herců a diváků. “Vyšetřování případu zneužívání dětí a soudní proces, jehož jsou svědky, přivádí diváky na dotek rodinné tragédie, ale i k hlubším otázkám viny, trestu a také sociální psychózy,” vysvětluje členka dramaturgické rady festivalu Jitka Sloupová.

Slovinské národní divadlo v Lublani přiveze Homérovu Ilias. Inscenace je založená na originálním propojení hudby, mluveného slova, rytmu a pohybu. Dvanáct herců stále přítomných na scéně provede přítomné historií trojské války, která se později stane symbolem absurdity válečného úsilí všech dob.

Inscenace Imitace života často provokujícího maďarského režiséra Kornéla Mundruczóa v produkci budapešťského divadla Proton vypráví příběh exekutora, který přichází vystěhovat chudou ženu z jejího bytu, ale setká se s několika nečekanými událostmi.

Z lotyšské Rigy přijede do Plzně tamní Národní divadlo s inscenací Čechovova Racka režiséra Elmarse Senkovse. Slovensko přiveze dvě inscenace. Tragikomedie Lidé, místa a věci britského autora Duncana Macmillana v režii Mariána Amslera a v provedení Divadla Andreje Bagára z Nitry zachycuje boj mladé herečky Emmy s drogovou závislostí.

Z českých divadel do Plzně zavítá Národní divadlo Praha s Maryšou, Divadelní společnost Masopust, divadlo VOSTO5, Divadlo Na zábradlí, z Brna přijede Opera Národního divadla s hrou Pravidla slušného chování v moderní společnosti, dále Divadlo Husa na provázku, z Ostravy Komorní scéna Aréna, z Ústí nad Labem Činoherní studio, z Hradce Králové Divadlo Drak a z Liberce Naivní divadlo. Plzeňské Divadlo J. K. Tyla. uvede dvě inscenace – Sweeney Todd, ďábelský lazebník z Fleet Street a Linie krásy, Divadlo Alfa představí inscenaci Tři siláci na silnici.

Tradiční epilog nabídne Divadlo v Dlouhé, Divadlo Ungelt a Dejvické divadlo.

mmp


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 13.08.2018 17:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka