Vymyslel si přepadení, aby ho nestíhala žárlivá přítelkyně

Přítelkyni napsal SMS zprávu jako jeho únosce. Unesen však nebyl. Potřeboval si zařídit nějaké věci a chtěl čas jen sám pro sebe.

Jarní servisní akce AUTO CB

Koncem března letošního roku přijali policisté oznámení sedmačtyřicetileté ženy o tom, že její přítel byl pravděpodobně unesen. Ráno odešel do práce a nevrátil se domů. Druhý den na jeho mobil, který si nechal doma, přišla podivná zpráva. Muž nepřišel domů ani do práce.

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu omezování osobní svobody. Osobu pohřešovaného vložili do celostátního pátrání a prováděli šetření. V průběhu šetření byl dvaapadesátiletý muž nalezen v Klatovech bez známek jakéhokoliv viditelného poranění.

Policistům uvedl, že byl přepaden třemi neznámými muži a odvezen do Klatov. Již v průběhu sepisování podání vysvětlení vyšly najevo nesrovnalosti. Muž se poté přiznal, že si celý únos vymyslel, jelikož si potřeboval zařídit nějaké věci sám bez přítelkyně, která je hrozně žárlivá, a chtěl čas sám pro sebe. SMS zprávu ve znění: „Jestli chcete přítele na spatek, nevolejte policii“ odeslal na svůj mobil také sám.

Případ kriminalisté odložili, neboť nebyly naplněny znaky skutkové podstaty trestného činu, pro který se řízení vedlo, a ani jiného trestného činu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 11.04.2019 06:30



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka