Výstava Barva na ulici zahajuje srpnovou Živou ulici

Výstava Barva na ulici zahájí v pátek 9. srpna druhou část multižánrového festivalu Živá ulice, jenž tradičně podporuje město Plzeň.

Jarní servisní akce AUTO CB

Výstavu připravila Unie výtvarných umělců Plzeň již po dvanácté, umělecká díla budou instalována na hradební zdi v Proluce v Křižíkových sadech, dětská část pak nad Mlýnskou strouhou. Vernisáž se uskuteční v 16 hodin.

Několikrát byla výstava tematická a věnovala se významným výročím, letos byla výtvarníkům ponechána volnost v projevu, proto její název zní Svobodně. K vidění bude osmnáct velkoformátových obrazů profesionálních výtvarníků z Plzně a okolí doplněných o díla umělců z Regensburgu a Weidenu. Později se expozice přesune tradičně do bavorského Schönsee.

V období od 9. do 18. srpna Plzeň ožije hudbou, filmem, výtvarným uměním i autorskou módou. Kromě hudebního programu se mohou návštěvníci těšit také na Mint Market Plzeň, tedy dva dny autorské módy a designu. Šafaříkovy sady provoní již tradičně food festival národnostních menšin Babylon na Plotně a Proluka bude po celou dobu patřit dětem.

Součástí Živé ulice bude i happening Kolik stojí svoboda? #89. Jeho program se bude vázat k 30. výročí od sametové revoluce. Uskuteční se na scénách Živé ulice od pátku 9. do neděle 11. srpna a ve středu 14. srpna formou divadelních představení, koncertů, setkání a besed s významnými postavami společenského života přelomu 80. a 90. let. Součástí programu bude například debata s ženami českého disentu, zahrají Michal Ambrož & Hudba Praha, Monika Načeva & Michal Pavlíček, Garage & Tony Ducháček a další.

ilustrační foto

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka