Výstava grafik Boba Dylana míří do Západočeského muzea

Možnost přesvědčit se o tom, že proslulý americký písničkář a držitel Nobelovy ceny za literaturu Bob Dylan je také talentovaný malíř, jehož díla jsou k vidění v prestižních galeriích, budou mít od 15. září do 12. listopadu 2017 také jeho příznivci v Plzni.

Jarní servisní akce AUTO CB

A to díky výstaveˇ Bob Dylan: On the Road - Neznámá tvárˇ známého umeˇlce, která se již brzy zabydlí v prostorách Západocˇeského muzea v Plzni.

Soucˇástí expozice bude témeˇrˇ 50 Dylanových grafických listu° z let 2008 – 2014, kolekce jeho gramofonových desek a tematické fotografie Alana Pajera.

Bob Dylan se malování a kreslení veˇnuje od 60. let minulého století. Dominantním tématem jeho výtvarné tvorby jsou zážitky a postrˇehy z cest, které absolvoval beˇhem své dlouhé hudební kariéry. Výstava Bob Dylan: On the Road – Neznámá tvárˇ známého umeˇlce v Západocˇeském muzeu v Plzni prˇedstaví témeˇrˇ 50 cˇíslovaných a signovaných grafických listu° ze striktneˇ limitované kolekce sestavené londýnskou Halcyon Gallery a také soubor gramofonových desek, jako prˇipomenutí hudební tvorby Boba Dylana, ikony sveˇtové hudební scény. Expozice zahrne také neˇkolik momentek fotografa Alana Pajera zachycujících Václava Havla a Boba Dylana beˇhem jeho koncertu v Praze zacˇátkem listopadu 2005.

První uvedení výstavy Bob Dylan: On the Road - Neznámá tvárˇ známého umeˇlce v Cˇeské republice na Staromeˇstské radnici v Praze (od 7. cˇervna do 31. srpna 2017) je výsledkem spolupráce pražské Galerie GOAP s Halcyon Gallery London.


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka