Výstrahy kvůli počasí přináší v Plzeňském kraji i zákazy

Pro Plzeňský kraj platí výstraha na nebezpečí požárů a také na vysoké teploty.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na území regionu je tak nařízením kraje zakázáno v lesích i jinde v přírodě rozdělávat nebo udržovat oheň, kouřit, používat pyrotechnické výrobky, ale i jiné zdroje zapálení jako lampiony či pochodně, odhazovat hořící nebo doutnající předměty a další. Podrobné informace jsou na webu Plzeňského kraje. Výstrahu zveřejnil Český hydrometeorologický ústav a platí až do odvolání.

Svá opatření v souvislosti s tím zavádí i město Plzeň. Například 16 jednotek dobrovolných hasičů je připraveno k zásahu dle poplachového plánu Plzeňského kraje. Magistrátní odbor bezpečnosti průběžně monitoruje situaci na základě obdržených výstrah, Správa veřejného statku města Plzně zajišťuje externí firmou kropení silnic, opatření provádějí i další magistrátní odbory.

Vysoké teploty mohou nepříznivě působit i na lidské zdraví. Dospělí ani děti by proto neměli pobývat na přímém slunci v poledních a odpoledních hodinách, neměli by vystavovat organismus nadměrně vysokým teplotám. Lidé by také měli omezit tělesnou zátěž, která je spojena se ztrátou tekutin a se zvýšením vnitřní teploty, zvýšit příjem tekutin, kdy u dětí do 20 kilogramů se doporučuje 1,5 až 2 litry denně, u starších dětí a dospělých kolem 3 litrů denně, při fyzické zátěži i více. Při pobytu na slunci se doporučuje používat krémy s vysokým UV filtrem, sluneční brýle, pokrývku hlavy. Při použití klimatizace by měl být teplotní rozdíl mezi venkovním a klimatizovaným prostředím kolem 5 stupňů Celsia.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
03.08.2018 17:04



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka