Výtěžek z bazaru a koncertu se proměnil v dary pro dětské oddělení v Rokycanech

Povlečení se zvířátky, deky, polštáře, ale také LCD televizory a tapety.

Jarní servisní akce AUTO CB

Povlečení se zvířátky, deky, polštáře, ale také LCD televizory a tapety. To vše přinesl dětskému oddělení Rokycanské nemocnice výtěžek z benefičního koncertu a dobročinného bazaru, který v Rokycanech uspořádaly Dana Jágrová a Michaela Nídelová. Koncert i bazar se konaly v prosinci. Část darů předaly organizátorky nemocnici v únoru a dvě nové televize včetně držáků pak minulý týden. Obě ženy už takto pomáhaly zvelebit dětské oddělení loni.

„Důvod je stále stejný. Chceme, aby prostředí, kde se léčí děti z Rokycanska a mohou zde být třeba hospitalizovány i naše děti, bylo pro tyto malé pacienty, ale i pro maminky příjemné. Aby se tu cítily dobře,“ říká Dana Jágrová, která s myšlenkou dobročinné akce přišla loni na jaře. „A určitě to nechceme jen my dvě. Bazaru i koncertu se zúčastnily a oddělení tím přispěly stovky lidí. Výtěžek přesáhl 40 tisíc korun, což je myslím dobrý výsledek,“ doplňuje druhá z organizátorek Michaela Nídelová.

Všechny nakoupené věci směřovaly na lůžkovou část oddělení. „Díky této pomoci už máme nové obrazové tapety na všech pokojích, povlečení i deky se při frekvenci hospitalizovaných dětí hodí neustále a dva nové televizory nahradí starší přístroje. Ploché televize už tedy máme také všude,“ shrnuje využití daru primářka Jaroslava Paduchová, která oběma organizátorkám i všem účastníkům bazaru i koncertu jménem svým, svých kolegů i pacientů děkuje.

První dobročinný koncert a bazar uspořádaly obě ženy už loni v létě. Výtěžek z něj tehdy použily na nákup a instalaci prvních tapet, nových přebalovacích pultů a dalšího nábytku. A na dvou pokojích zajistily sponzorsky i výměnu podlah. A pomáhat chtějí i nadále. Na září připravují další koncert.

Na dětském oddělení se léčí děti ve věku od narození do 19 let s onemocněními interního charakteru, ale řeší ve spolupráci s konziliárními lékaři i chirurgické, ortopedické nebo neurologické případy. A oddělení spolupracuje i s lékaři dalších oborů, jako je kožní, ORL, oční či alergologie a nabízí i pomoc při zahájení a zácviku rehabilitace.

Oddělení má kromě všeobecné pediatrické ordinace i specializované ambulance - kardiologickou, gastroenterologickou, neurologickou a nefrologickou. Součástí oddělení je i noční a víkendová pohotovost. Lůžková část má sedm pokojů celkem s 20 lůžky. Kromě hospitalizovaných dětí ubytovává i doprovod.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka