Významní zaměstnavatelé se prezentují v Sušici

Putovní panelová výstava Plzeňský kraj – region spolehlivých zaměstnavatelů, která představuje 16 firem a jejich profesní zaměření, je od 13. do 27. listopadu instalována na náměstí v Sušici.

Cílená propagace v Plzni

Je možné si prohlédnout firemní prezentace, které lákají pracovníky řady profesí.

„Pravidelně se potkáváme se zástupci zaměstnavatelů, a proto jsem rád za jejich prezentaci ve městě. V poslední době je největším problémem na trhu podnikání a zaměstnanosti nedostatek pracovních sil a zbytečně přebujelá byrokracie a legislativa, která souvisí s podnikáním,“ shrnul největší problémy starosta města Sušice Petr Mottl.

Jednou z firem prezentujících se na výstavě je i společnost Swietelsky, která řadu let spolupracuje se Střední průmyslovou školou stavební v Plzni, jejímž studentům umožňuje již během studií absolvovat praxi o prázdninách a studenty vysokých škol zaměstnává během studií na zkrácený úvazek. Důvodem těchto kroků je problém s obsazeností profesí jako zedník, tesař, železář, izolatér, montér, prakticky u všech dělnických profesí. „Osobně bych uvítal zvýšení společenské prestiže pracovníků ve stavebnictví. Pohled veřejnosti je velmi negativně ovlivňován různými aférami okolo ovlivňování výběrových řízení. Práce na stavbách je velmi náročná, je fyzicky namáhavá, často se pracuje ve stresu a pod termínovým tlakem, někdy o sobotách a nedělích, za každého počasí a v místě stavby, která může být kdekoliv v republice, a navíc každou chvíli jinde. Přitom někteří zkušení pracovníci vytvářejí v těchto podmínkách doslova malá umělecká díla,“ uvádí Petr Šolc, ředitel odštěpného závodu Pozemní stavby ZÁPAD společnosti SWIETELSKY stavební s.r.o.

Podobně uvažuje i ředitel divize pozemní a mostní stavby, železniční stavby společnosti BERGER BOHEMIA a.s. Jiří Voska: „Větší pozornost by si zasloužily určitě učební obory, dále je na trhu nedostatek absolventů. Měly by se vytvářet podmínky pro praxi v rámci školní výuky a vytvořit motivační program pro studenty, zaměřený na samostatnost, zodpovědnost a odborný rozvoj.“

Plzeňský kraj – region spolehlivých zaměstnavatelů
Sušice náměstí: 13. 27. 11. 2017

Dalším místem působení výstavy budou v termínu 27. 11. -   11. 12.   Klatovy


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka