Wi-Fi dokončena v dalších 80 vozech, České dráhy ji nabízejí i v kraji

České dráhy s novým jízdním řádem rozšířily službu Wi-Fi připojení k internetu o desítky dalších vlaků.

Cílená propagace v Plzni

S novým jízdním řádem uvedly do provozu Wi-Fi ve skoro 80 vozech typů Bdpee a ABpee. V instalaci se bude pokračovat dál a během příštího roku by měla být dokončena v dalších přibližně 200 moderních vagónech. Mezi prvními z nich budou Wi-Fi vybaveny typy Aee a Bbdgmee.

„Z našich marketingových průzkumů vychází, že elektrické zásuvky pro napájení drobných spotřebičů cestujících jako jsou notebooky a mobilní telefony a o Wi-Fi připojení k internetu je mezi našimi zákazníky největší zájem. Proto během příštího roku doplníme Wi-Fi do dvou stovek rychlíkových a expresních vagónů ale také do mnoha regionálních vozidel. Na Wi-Fi se tak mohou těšit cestující nejen v dálkových spojích, ale také v osobních vlacích,“ řekl Miroslav Kupec, předseda představenstva a generální ředitel Českých drah.

Vozy typu Bdpee a ABpee, u kterých byla Wi-Fi instalována k novému jízdnímu řádu, jezdí například ve vlacích Metropolitan z Prahy do Brna a dále směrem na Slovensko a do Maďarska, Jižní expres z Prahy do Českých Budějovic a dále do Rakouska a v rychlících Berounka Praha – Plzeň – Klatovy – Železná Ruda nebo Hradečan Praha – Hradec Králové – Trutnov.

Instalace Wi-Fi pokračuje i v dalších typech rychlíkových vagónů. Nejprve půjde o typ Aee a Bbdgmee. Tyto vozy jezdí na mnoha rychlíkových linkách, např. na Krušnohorech Praha – Ústí nad Labem – Cheb, ve vybraných rychlících Labe z Prahy do Děčína, ve všech spojích Vysočina z Prahy přes Havlíčkův Brod do Brna a na dalších dálkových linkách. Tyto dva typy představují dalších 79 vagónů z plánovaného projektu zahrnujícího instalaci Wi-Fi do celkem přibližně 300 rychlíkových a expresních vozů. 

Wi-Fi se rozšiřuje také v regionální dopravě. V Plzeňském kraji nabízejí nově Wi-Fi osobní vlaky z Plzně do Horažďovic a Berouna a na Vysočině a v Pardubickém kraji vlaky obsluhované motorovými vozy řady 841 RegioSpider. Wi-Fi připojení se postupně rozšíří i do dalších regionálních vlaků na různých místech České republiky. 

České dráhy s novým jízdním řádem rozšířily nabídku Wi-Fi ve svých vlacích o třetinu na více než 800 dálkových i regionálních vlaků.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 16.12.2018 10:34



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka