XV. Trienále umělecké knižní vazby

Po létech střídání různých pořadatelských měst a institucí se uskuteční XV. Trienále umělecké knižní vazby již podruhé v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Po létech střídání různých pořadatelských měst a institucí se uskuteční XV. Trienále umělecké knižní vazby již podruhé v Plzni.

Slavnostní zahájení se uskuteční v pátek 16. 9. 2016 ve 14.00 hodin v přednáškovém sále Západočeského muzea v Plzni, Kopeckého sady 2, Plzeň.

Tradice umělecké knižní vazby, která má počátky na přelomu 19. a 20. století, kdy se formovala hnutí za obnovu knižní kultury vůbec, je v českých zemích velmi silná. Přes různé periody lze za moderní počátek této soutěžní přehlídky považovat rok 1973, kdy byla v Třebíči uspořádána výstava současných mistrů. Aktivita několika jedinců nakonec vyústila v bohatou kulturní činnost Společenstva českých knihařů a pravidelně se opakující soutěž Trienále umělecké knižní vazby.

Vystavené práce se vyznačují mistrovským zpracováním, invenčním přístupem, objevováním nových materiálů a jejich rolí v knižní vazbě, originálními pracemi v oblasti zvláštních knižních forem a autorských knih s výrazným výtvarným potenciálem. Veřejnost bude mít unikátní příležitost se seznámit s nejnovějšími pohledy (a samozřejmě realizacemi) na uměleckou knižní vazbu v té formě, kterou prezentují špičkoví mistři uměleckého řemesla.

Součástí XV. Trienále umělecké knižní vazby je XX. Mezinárodní seminář Společenstva českých knihařů, který probíhá ve dnech 15. – 17. 9. 2016 v přednáškovém sále Západočeského muzea v Plzni.

Slavnostní zahájení výstavy bude probíhat v přednáškovém sále Západočeského muzea v Plzni dne 16. 9. 2016 od 14.00 hodin. Následovat bude předání cen vítězným autorům a dále prohlídka výstavy.

Přehlídka umělecké knižní vazby bude probíhat v Západočeském muzeu v Plzni, Kopeckého sady 2, Plzeň od 17. 9. 2016 do 20. 11. 2016 denně (kromě pondělí) od 10 do 18 hodin.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 08.09.2016 14:25




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka