Z pronájmu vodohospodářské infrastruktury získá Plzeň 372 milionů, za vodu lidé zaplatí stejně

Rada města Plzně schválila nájemné z pronájmu vodohospodářské infrastruktury pro rok 2017.

Jarní servisní akce AUTO CB

Rada města Plzně schválila nájemné z pronájmu vodohospodářské infrastruktury pro rok 2017 městské společnosti Vodárna Plzeň a. s., a to ve výši 372,2 milionu korun bez DPH. Současně radní schválili také cenu vodného a stočného pro rok 2017, kdy celková cena za obě položky bude od ledna 2017 ve výši 74,90 korun za metr krychlový (bez DPH), tedy ve stejné výši jako je nyní.  

„Nájemné se hradí z části v penězích a z části, ve výši 40 procent, formou věcného plnění. Část nájemného, která se hradí v penězích, je placena čtyřmi splátkami. Peníze město použije zpět do rekonstrukce, obnovy a rozvoje vodohospodářské infrastruktury,“ uvedl technický náměstek primátora Pavel Šindelář.

Rada města Plzně schválila také cenu vodného a stočného od 1. ledna 2017. Za vodné zaplatí Plzeňané částku 45,06 korun za metr krychlový, za stočné 29,84 korun za metr krychlový, tedy celkem 74,90 korun za metr krychlový (vše bez DPH). Celková cena zůstane pro příští rok stejná, jako je nyní. Kalkulace pro rok 2017 je sestavena podle pravidel cenové regulace Ministerstva financí České republiky. „Levnější vodu než nyní měli Plzeňané naposledy v roce 2012, tehdy to bylo 73,20 korun za metr krychlový, poté platili 76 a více korun,“ uvedl technický náměstek Pavel Šindelář. Kalkulace ceny vodného a stočného pro rok 2017 byla zpracována  městskou společností Vodárna Plzeň a.s.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka