Za ptáky v sobotu v Plzni vyrazily desítky lidí

V sobotu 6. 10. 2018 se konala tradiční akce Evropský festival ptactva v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Vycházku vedl ornitolog Lubomír Volter. Začátek akce byl na hrázi Boleveckého rybníka v Plzni od 8:30 hodin. Celkem se sešlo 35 účastníků, z toho 12 dětí. Ráno nás sice přivítalo chladem, ale počasí přesto bylo na pozorování ptáků velmi příznivé. Ornitologická vycházka pokračovala od Boleveckého rybníka přes Bílou Horu až k lávce u Pecihrádku.

Zde probíhaly od 9 do 11 hodin ukázky odchytu a kroužkování volně žijícího ptactva prostřednictvím ornitologa Miloše Paiskera a jeho kolegů. Účastníci zde mohli zblízka vidět například drozda zpěvného, červenku obecnou a další zajímavé druhy. Akce pak byla zakončena na Záchranné stanici živočichů v Plzni, kde zároveň od 10 do 16 hodin probíhal den otevřených dveří.

Zde pan Karel Makoň představil aktuálně léčené pacienty, mimo jiné například čápa černého, a zároveň zde další člen záchranné stanice pan Jiří Segeč se svým synem prezentovali poštolku obecnou a kavku obecnou. Na závěr celé akce si účastníci mohli opéct špekáčky a měli možnost si neformálně popovídat.

V rámci celé akce mohli účastníci vidět či slyšet celkem 25 druhů ptáků v celkovém počtu 172 jedinců, přičemž zvláště zajímavý byl přelet 17 jedinců krkavce velkého.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka